Twentse bedrijven bemachtigen plek in de top-100 maakindustrie

Agar, Hydratec Industries, Aeronamic, Nedap, Voortman Steel Group en Trioliet. Deze Twentse namen staan dit jaar in de top-100 maakindustrie. De maakindustrie top-100 wordt jaarlijks samengesteld door businessblad Management Team. De prestaties op gebied van omzetgroei en winstgevendheid van de 300 grootste mkb-maakbedrijven worden vergeleken en de besten krijgen een plekje in de top-100. Wat weten wij over Aeronamic en Voortman Steel Group? En hoe dragen zij bij aan een duurzamere wereld? Lees hieronder verder.

In het kort

Global Goal

global goal icon
Aeronamic

Het Twentse Aeronamic is dit jaar hard gestegen in de top-100. Zelf zijn ze erg blij met deze overwinning, en zijn vol vertrouwen dat deze groei door blijft zetten. “Ik verwacht dat we nog hoger in de lijst kunnen komen in de opvolgende jaren”, aldus Reinoud Siezen, V.P. Business Development & Programs bij Aeronamic . Aeronamic is een hightechbedrijf uit Almelo dat is voortgekomen uit Urenco. Aeronamic is al 30 jaar actief in de vliegtuigbouw. Ze ontwerpen complexe componenten die op hoge snelheid moeten draaien, en bouwen en onderhouden deze componenten ook. De producten van Aeronamic worden voor zowel militaire als civiele toepassingen gebruikt.

 

Aeronamic ziet het als een van de hun topprioriteiten om duurzame producten te produceren. Hier is volgens Aeronamic overigens veel vraag naar uit de markt. “Duurzaamheid is absoluut key voor de luchtvaart in het algemeen en voor Aeronamic in het bijzonder. Wij ontwikkelen bijvoorbeeld een zeer compacte lichtgewicht ultra-high-speed compressor waarmee je aan boord koelen kan verzorgen die dusdanig veel brandstofbesparing, ofwel emissiebesparing, oplevert dat er veel belangstelling voor is vanuit de markt. Bovendien werken we parallel aan een toepassing voor buiten de luchtvaart, namelijk voor een ultra-high-speed warmtepomp waarmee je huizen en gebouwen kan koelen en verhitten.”

Voortman Steel Group

Voortman Steel Group uit Rijssen is ook erg blij met het resultaat. “Dit jaar is Voortman Steel Group met een 45e plaats de hoogste nieuwe binnenkomer in de top 100 én de grootste stijger: vergeleken met vorig jaar stegen we maar liefst 62 plaatsen. Een mooi resultaat, waar we blij mee zijn!” Voortman houdt zich bezig met het ontwikkelen van staalconstructies en machines, dit doen ze voor klanten in de manufacturingindustrie, de utiliteitsbouw, scheepsbouw en industriële sector. Van de tekentafel tot en met het eindproduct: alles gebeurt bij Voortman in eigen huis.

 

Ook Voortman Steel Group ziet duurzaamheid als een belangrijk onderdeel van hun werk. “Bij Voortman Steel Group staan we met beide benen op de grond, met onze blik gericht op de toekomst. Bij alle nieuw te ontwikkelen producten en gebouwen gaat onze aandacht uit naar duurzame ontwikkeling (energie en materialen) en naar reductie van de milieubelasting (afval, CO2 en energie).”


Twentse oplossingen

Ondernemers in Twente ontwikkelen dagelijks slimme oplossingen op het gebied van alternatieve energiebronnen, toekomstgerichte voedselvoorziening, verantwoord produceren en leefbare gemeenschappen. Laat je inspireren en ontdek welke slimme oplossingen in Twente ontwikkeld worden voor wereldwijde vraagstukken.


 

Datum: 11 december 2019 |

Bron tekst: Twente.com |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #economie