Careerday-on-Tour: leerlingen maken kennis met Twentse technologiebedrijven

Leerlingen van verschillende Twentse scholen nemen op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 oktober deel aan de Careerday-on-Tour. Tijdens de Careerday-on-tour brengen zij een bezoek aan verschillende Twentse technologiebedrijven. De deelnemende bedrijven ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving en brengen met enthousiasme aan de jongeren over hoe leuk en uitdagend werken in de techniek is.

In het kort

  • Leerlingen van verschillende Twentse scholen nemen deel aan de Careerday-on-Tour 
  • Kennis met de moderne Twentse technologieën en de functies binnen regionale bedrijven

Global Goal

global goal icon
De bedrijven

VDL-ETGBoessenkoolUrencoBenchmark ElectronicsETCThales NederlandStork ThermeqHP ValvesNTS NormaDemconSESMedisch Spectrum TwenteTriolietNedap en Voortman Steel Group openen dit jaar hun deuren voor leerlingen uit de bovenbouw vmbo, havo en vwo die hun profielkeuze gericht hebben op techniek. Dit met als doel om leerlingen vanuit een technologische invalshoek te inspireren voor hun toekomstige studie- en carrièrekeuze.

Bedrijfsbezoeken

De leerlingen bezoeken samen met hun docenten twee verschillende bedrijven. Voorafgaand aan het bezoek krijgen de leerlingen een opdracht, zodat ze voorbereid zijn tijdens het bedrijfsbezoek en op een actieve manier kennis kunnen maken met de moderne Twentse technologieën en de functies binnen regionale bedrijven.

Career-day-on-Tour wordt georganiseerd door Jet-Net & TechNet in samenwerking met Techniekpact Twente

Meer informatie vind je hier.

Datum: 15 oktober 2018 |

Bron tekst: Jet-Net & TechNet |

Auteur: Twente.com