Zo ziet Twente er in de toekomst uit volgens AI

Kunstmatige intelligentie die de toekomst van de regio voorspelt? Dat klopt. Het is één van de video’s die getoond werd tijdens de Rode Loper, een inspiratie event voor Twentse ondernemers.

global goal icon

global goal icon

 

In de video vertelt ChatGPT zogenaamd aan presentator Erik Dijkstra wat de toekomst voor Twente in petto heeft. Het Twente van 2040. Alle beelden zijn gemaakt door AI en de tekst is ingesproken door een gekloonde stem van Erik Dijkstra. De makers van de video, Little Rocket en Say Yeah Motion Media, voedden taalmodel ChatGPT het strategiedocument van Twente Board, het samenwerkingsverband van overheid, ondernemers en onderwijs in Twente. Daarna maakte het een toekomstvisie. Of het realistisch is? Dat zal de toekomst vertellen.

 

Naast de inspirerende video kreeg ook ondernemer Michiel Muller het podium. Zijn opdracht om de zaal mee te nemen in groots denken; Think Big was het thema van de avond. Hij vertelde over zijn ervaringen met Tango, Routemobiel en Picnic. Ook drie inspirerende ondernemers uit Twente kregen het podium: Nick Velten (Stimmt), Daniëlle Kaspers (Robitex) en Mike van Klaveren (Elektramat). Zij vertelden over hun persoonlijke ondernemersreis, met ups en downs, ter inspiratie voor de zaal met ruim 800 aanwezige ondernemers.

 

De Rode Loper is een initiatief van Ondernemend Twente in samenwerking met Provincie Overijssel, Twente Board, VNO-NCW, MKB Twente, IKT en Wadinko. Tijdens dit event ontmoeten zakelijke netwerken elkaar.

 

Credits

Little Rocket: Data & AI expert

Say Yeah: Video

 

Datum: 29 januari 2024 |

Bron tekst: De Rode Loper 2024 |

Auteur: Wendy Kloezeman