Wired-U Data Challenge 2021

WIN €2.000 AND CATALYSE THE DIGITAL INDUSTRY OF TWENTE


Wil jij €2.000 euro prijzengeld winnen door samen met een team jullie professionele digitale skills in te zetten? Werk dan met een team aan deze data challenge! Je gaat gezamenlijk het netwerk van de Twentse digitale industrie in kaart brengen met een innovatief, visueel prototype.

Evenement details

Wanneer: 29 juni t/m 2 juli 2021
Organisator: Wired U
Locatie: Ariƫnsplein, Enschede en online

Global Goal

global goal icon
Waar en wanneer

De challenge vindt plaats op dinsdag 29 juni t/m vrijdag 2 juli 2021. Op 29 juni beginnen we de challenge met een kick-off op het Ariënsplein (lekker dicht bij Saxion/ROC/UT!), maar ook online. Hier kunnen groepen werken aan de opdracht en zijn professionals aanwezig om te helpen. De opdracht is tot en met 1 juli 23:59 uur in te leveren, wat inhoudt dat je ook na 29 juni (of als je niet in de gelegenheid bent live deel te nemen) gezamenlijk aan de opdracht kan werken. Bijvoorbeeld met collega's op kantoor.


Op 2 juli vinden de presentaties plaats, waarin jullie je idee gaan pitchen aan een vakjury! Uiteraard worden de regels m.b.t. corona nageleefd die op dat moment van kracht zijn.


Nadere specifieke informatie over tijd en locatie volgt.

Voor wie?

We zijn op zoek naar professionals, docenten, studenten die hun digitale skills willen inzetten! Het team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 5 personen. Om de opdracht uit te voeren is het handig dat het team bestaat uit personen met een achtergrond in IT/programmering (software), UI/UX design, business intelligence en/of sales en marketing. Dat is geen verplichting, ben jij dit met je beste collega of medestudent allemaal samen, dan mag dat ook.


Aanmelden kan als team, maar ook als individu. Elk individu wordt op basis van zijn/haar kennis geplaatst in een groep, samen met andere individuen.


Samen met een multidisciplinair team werk je aan een visueel prototype waarin je het digitale netwerk (bedrijven die digitale producten of diensten leveren) uit Twente op een dynamische wijze in kaart brengt.

Doel van de opdracht

We willen graag dat Twente de leidende regio wordt van Nederland wat betreft digitale innovatie. Door als team samen te werken aan deze opdracht draag je bij aan het in kaart brengen van Twente haar digitale power!


Waarom? De digitale industrie in Twente is groot en we bedienen nationaal en internationaal de mooiste namen. Maar ons netwerk is veel te ondoorzichtig. Voor werkzoekers, studenten en zelfs onderling (denk samenwerken). We willen een een eerste stap zetten om een 'gids' 2.0 of 3.0 te maken waarin onder andere maar niet beperkt tot werk, relaties, partners, diensten, afnemers duidelijk worden om sámen sterker te worden en het werk in Twente te houden!


Hoe kunnen we dat doen? Hoe moet zoiets eruit zien? Welke technieken zijn handig om te gebruiken. Dat is aan jou en je team!

Wat krijg je van ons?
  • Deelname is gratis.
  • Wij organiseren alles en zorgen voor koffie/thee/red bull/snacks.
  • Wij stellen ruimte beschikbaar, maar je mag ook digitaal deelnemen vanaf je eigen plek.
  • Wij stellen zoveel mogelijk datasets beschikbaar of toegang tot bronnen, maar moedigen je natuurlijk ook aan zelf andere publieke bronnen te gebruiken!