Vitaal Café: Leren Innoveren – Smart Glass (online)

Technologie ontwikkelen voor de zorg is één ding, maar zorgen dat mensen die omarmen en ermee willen werken is een ander verhaal. In dit online Vitaal Café/lunchwebinar nemen we u mee in de wereld van de Smart Glass bij Zorggroep Sint Maarten. Een succesvol voorbeeld van hoe technologische vernieuwing een plek kan krijgen in de menselijke zorg.

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 30 september 2021
Tijd: 12:00 - 13:00
Locatie: Online

Global Goal

global goal icon
Programma 12.00-13.00 u
  • Welkom/introductie: Annemieke Konijnendijk
  • Promotieonderzoek naar Smart Glass: Niek Zuidhof (Saxion, partner Vitaal Twente)
  • Systeeminnovatie rondom Smart Glass: Jarno Visser (Zorggroep Sint Maarten, partner Vitaal Twente)
  • Vragen en discussie
  • Afsluiting
Wat is de Smart Glass

Een goed voorbeeld van technologische vernieuwing in de zorg is de Smart Glass. Vrij vertaald: de slimme bril. Zorggroep Sint Maarten won zelfs een innovatieprijs met de implementatie ervan in de ouderenzorg.  Zie ook Idee details – IkweetRAAT.nl en het Smart Glass-artikel.

Promotieonderzoek – Niek Zuidhof

In zijn presentatie neemt Niek Zuidhof ons mee in het onderzoek naar smart glasses. Dat doet hij vanuit de sociale wetenschappen. Hierbij gaat hij in op de geschiedenis van smart glasses en hoe we ze kunnen definiëren. Waar staan we trouwens in de acceptatie ervan? Waarom zijn smart glasses daarin uniek? En hoe helpen studenten mee in projecten met smart glasses? Ook dat komt allemaal aan bod.

Systeeminnovatie – Jarno Visser

Jarno vertelt over de unieke aanpak vanuit het idee van systeeminnovatie die de Zorggroep Sint Maarten koos om de Smart Glass in te zetten voor de ouderenzorg. Dit idee werd bekroond met een mooie zorginnovatieprijs. Wat waren onder meer de succesfactoren bij de implementatie? Over dit en meer vertelt medewerker Jarno uit de praktijk.

Meer weten?

Dit Vitaal Café is een initiatief binnen het thema/de programmalijn: Leren Innoveren. Mail voor meer informatie naar a.a.j.konijnendijk@utwente.nl.