Fieldlab Circulair Twente

In het najaar van 2018 zijn de eerste stappen gezet voor de oprichting van het Fieldlab Circulair Twente. Binnen het fieldlab stimuleert Pioneering, samen met de Agenda voor Twente, de Green Business Club en FME, een vernieuwende wijze van circulair denken en doen, aanbesteden en bouwen. We nodigen ons netwerk graag uit voor de vervolgbijeenkomst.

Evenement details

Wanneer: 23 september 2019
Tijd: 10:00 - 12:30
Organisator: Stichting Pioneering
Locatie: Spinnerij Oosterveld, Rigtersbleek-Zandvoort 10 Enschede

Global Goal

global goal icon

In het Fieldlab Twente Circulair gaan we in op de verschillende onderdelen en aspecten van circulair bouwen zoals: ReThink, modulair bouwen, hergebruik producten, hergebruik materialen, biobased materialen en servicemodellen. Wat wordt er op al deze gebieden al ontwikkeld, waar zitten de meeste kennisbehoefte/obstakels bijvoorbeeld bij digitalisering/sensoring/datasysteem, uniforme maatvoering, certificering herbruikbare producten en het businessmodel?

 

We gaan samen aan de slag en bepalen hoe we met verschillende disciplines circulair bouwen verder doorontwikkelen. Dit kan in diverse vormen zoals werkplaatsen, discussiegroepen, kennisdeling, ambassadeurs of projecten met multidisciplinaire teams en inzet van studenten.

 
Programma
1.      Welkom en uitleg doel en inhoud bijeenkomst
2.      Kennisdeling en inleiding in de verschillende thema's met praktijkvoorbeelden uit de Regio
3.      In groepen aan de slag met gewenste kennis, ontwikkeling, randvoorwaarden
·        Circulair ontwerpen & bouwen
·        Meten van circulariteit
·        Informatie & data
·        Waardecreatie & financieren
·        Borging
·        Ketentransformatie
4.      Vervolg ontwikkeling circulair bouwen: projecten (met multidisciplinaire teams), werkplaats, ambassadeurs, enz.
 

We ontvangen graag koplopers die samen met ons bestaande en nieuwe trajecten een boost willen geven. Heb je interesse, meld je dan aan!