Dutch Innovation Days 2021

Van 26 t/m 30 mei vindt de eerste editie van de Dutch Innovation Days plaats. Het vijfdaagse innovatiefestival in Enschede barst van de innovatie, inspiratie, eye candy en interactieve tentoonstellingen. 

Evenement details

Wanneer: 26 t/m 30 mei 2021
Tijd: 12:00 - 23:55
Organisator: Dutch Innovation Days 2021
Locatie: Fysiek als het kan, online waar dat i.v.m. Covid-19 veiliger is

Global Goal

global goal icon
Hoe dan?

Deze ene vraag staat centraal tijdens de Dutch Innovation Days, oftewel ‘DID’; How DID they do that? 

Hoe komen innovaties echt tot stand? Waarom mislukken sommige briljante ideeën? Hoe komt het dat zoveel iconische Nederlandse pioniers in Enschede gewoond en/of gestudeerd hebben? En hoe komen de aan de tekentafel bedachte innovaties uiteindelijk bij jou thuis?

The city as a playground

DID21 speelt zich af op meerdere locaties in Enschede, met als epicentrum WARP Technopolis en het Stationsplein. De expo’s, challenges, experiences en workspaces vinden plaats bij o.a. Kennispark, Technology Base, Tetem, Rijksmuseum Twenthe, ROC van Twente, Roombeek, Concordia en diverse bedrijven.

PROGRAMMA

Woensdag 26 mei
Kick-off met o.a. Daan Roosegaarde. Namens de Technologie Kring Twente (TKT) geeft Daan een masterclass 'Landscapes of the Future', waarin hij je een futuristische kijk op de alledaagse werkelijkheid biedt.

CONNECT & CREATE

Donderdag 27 en vrijdag 28 mei

Twee dagen vol inspirerende talks, Q&A's, waanzinnig entertainment en toegang tot een hoogwaardig netwerk van ondernemers, opleiders, overheden en innovatieve talenten. Deel en verrijk je kennis, interacteer en verbind met energieke en nieuwsgierige professionals.

 

Welke bubbles kies jij?
27 mei: Design, health, food en energy
28 mei: AI, VR, Drones & Robotics

Create Tomorrow

Op 27 en 28 mei 2021 brengt Create Tomorrow, als onderdeel van de Dutch Innovation Days, studenten en innovatieve bedrijven samen online om deel te nemen aan een indrukwekkende online denktank! Kijk naar de challenge vanuit je eigen perspectief om tot innovatieve oplossingen te komen! Wil jij impact maken met je creativiteit en innovatieve ideeën? Scoor dan nu je tickets voor Create Tomorrow!

EXPLORE

Zaterdag 29 mei

Ga samen met vrienden en familie op ontdekkingstocht en ervaar op een bijzondere manier hoe innovaties ontstaan, ontdek wat er nodig is om een revolutionair idee in alle huiskamers te krijgen en speel met innovaties die laten zien hoe we ons in de toekomst kleden, voortbewegen, gezond blijven en hoe we wonen en werken.

 

Bezoek GOGBOT, WARP Technopolis en meerdere locaties met interactieve installaties, DIY-technologie, instagrambare exposities en nog veel meer. Alle innovaties vind je terug in galeries, bioscopen, musea, labs en nog veel meer bijzondere plekken in Enschede.

Zondag 30 mei: rap-up

Het blijft nog even een verrassing wie, maar op de laatste dag van DID21 vindt de recap plaats in rapvorm.

Check www.did21.nl voor het volledige programma!