De Batavierenrace

Elk jaar klinkt in april of mei het startschot voor de grootste estafetteloop ter wereld: de Batavierenrace. Op vrijdagavond 24 mei 2024 gaat de 52e editie van start. De route begint in het centrum van Nijmegen, gaat door Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede, en eindigt op de campus van de Universiteit Twente.

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 24 t/m 25 mei 2024
Tijd: 18:00 - 23:59
Organisator: Universiteit Twente
Locatie: van Nijmegen naar Enschede.

Global Goal

global goal icon

De Batavierenrace, een jaarlijks spektakel met een uniek karakter, omvat een indrukwekkende loopafstand van meer dan 175 kilometer, verdeeld in 25 etappes (16 voor heren en 9 voor dames). Elk jaar nemen ongeveer 8.500 studenten-atleten deel, waardoor de race al lange tijd vermeld wordt in het Guinness Book of Records vanwege dit enorme deelnemersaantal.

 

Het evenement heeft in de afgelopen jaren zowel binnen als buiten de studentengemeenschap grote bekendheid vergaard. De Batavierenrace is een opmerkelijk en levendig gebeuren, dat elk jaar weer de aandacht verdient. Eerdere edities werden uitvoerig besproken in reportages op regionale en nationale radio- en televisiezenders, en de race wordt jaarlijks uitgelicht in publicaties zoals De Gelderlander en diverse gedrukte media.

 

Direct na de finish van de Batavierenrace, rond 18:00 uur, barst op de campus van de Universiteit Twente in Enschede het grootste studentenfeest van de Benelux los. Naar schatting komen hier zo'n 13.000 studenten samen op verschillende locaties om te feesten en plezier te maken. Het Batavierenfeest wordt georganiseerd door het Evenementenbureau van de Universiteit Twente.