Allée Rentrée presenteert Tour 2021

Van 19 augustus t/m 20 september wordt Enschede omgetoverd tot alternatief museum. Tijdens Allée Rentrée Tour 2021 wordt op meer dan 70 locaties in Enschede het werk getoond van kunstenaars, dichters en andere creatievelingen. De bonte tour door Enschede is hét alternatief voor het jaarlijkse Allée Rentrée festival in en om de voormalige Tubantia drukpershal en kunstenaarsateliers Studio Complex. Tour 2021 stelt inwoners en bezoekers in de gelegenheid op culturele ontdekkingsreis te gaan in en om Enschede

global goal icon

global goal icon

Evenement details

Wanneer: 19 augustus t/m 20 september 2021
Tijd: 11:25
Locatie: Enschede

Global Goal

global goal icon

Op een oproep in sociale en lokale media wordt vanaf juni enthousiast gereageerd. Van buurthuizen, de Museumlaan tot de Marssteden stellen steeds meer inwoners en organisaties voortuinen, ramen en balkons beschikbaar voor de alternatieve kunsttour in eigen stad. Gelijktijdig zetten kunstenaars en ateliers als Kunstenaarsinitiatief B93/ARE, De Kunsthaven, 6Sprong aan de Roombeek, Karnieland, Sickhouse, Minkmaat en Rozendaal Ateliers, Planet of Sound en Studio Complex hun deuren open en worden rondom Allée Rentrée workshops, performances, optredens en installaties georganiseerd. Kortom, Allée Rentrée Tour 2021 wordt een bonte tour die inwoners en bezoekers in staat stelt in de eigen straat, buurt en Enschede een optreden of workshop bij te wonen of zelf een kunstroute of bijzonder tochtje samen te stellen. 

 

Alle deelnemers en locaties worden gepresenteerd op een digitale kaart. Speciaal voor Allée Rentrée maken Ewald Hiera en zijn bedrijf Dreamcatchers360 een virtuele tour met 360º foto’s. Vanaf 19 augustus zijn de digitale kaart en virtuele tour beschikbaar via: www.allee-rentree.nl. Ook het programma van het openingsweekend op 21 & 22 augustus 2021 en andere activiteiten zijn te vinden op de website. Denk hierbij aan een bezoek aan de tuin van Studio Complex en kickoff events in Cultureel Vulpunt Tankstation, Planet of Sound, De Kunsthaven, studio Morra, TkkrLab/Hakkerspace, Sickhouse & Wowlab. 

 

De organisatie van Allée Rentrée Tour 2021 is in handen van Anika Franke, Jana Becker, Patyt Reyes & Kashyap Krishna. Vanuit Studio Complex worden ze bijgestaan door kunstenaars als Jelle de Graaf, Reinier Kranendonk en David Scheidler. Door gratis en op vrijwillige basis Tour 2021 te organiseren, wil Allée Rentrée aandacht vestigen op het gebrek aan ondersteuning voor kunstenaars en initiatieven die niet bij de gevestigde orde horen, maar beeldbepalend zijn voor Enschede en het culturele leven in de stad levendig maken. 

 

Het motto van Allée Rentrée Tour 2021 is: wanneer je kijkt, zie je ook wat! 

Voor meer informatie

Allee-rentree.nl
Contactpersoon: Anika Franke  
M: 06 473 55 974
Allee.Rentree@gmail.com