Academie van Verbeelding | Enschede

Een museaal platform voor en door jonge mensen

De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe nemen met de Academie van Verbeelding samen het initiatief om de creatieve ontwikkeling van kinderen, jongeren en young professionals aan te wakkeren. 

De Academie van Verbeelding is een museaal platform voor en door jonge mensen. Een incubator waar ze in aanraking komen met nieuwe ideeën en met techniek, wetenschap, kunst en cultuur; waar ze andere jonge mensen ontmoeten en waar ze hun talenten en interesses ontdekken. Een platform op het kruispunt van denken en doen. 

Door deel te nemen aan de activiteiten van de Academie van Verbeelding worden jongeren gestimuleerd om na te denken over hun toekomst en hoe ze die kunnen vormgeven. Ze worden zich nog bewuster van hun omgeving en de actieve rol die ze kunnen spelen in de samenleving. 

De Academie van Verbeelding is een broedplaats die een nieuwe generatie bereikt die zich bewust is van het feit dat verandering bij henzelf begint. Jongeren worden aangemoedigd een eigen blik te hebben, kritisch te zijn en hun talenten te ontdekken. 

Bezoek de Creatieve Broedplaatsen socials!

 

      

 

Deze website is onderdeel van Twente.com. Klik hieronder op de # voor interessante artikelen over diverse onderwerpen en check ook de socials van twente.com.