Verpleegkundig specialist psychiatrie

Wil jij de psychiatrie binnen ZGT door ontwikkelen vanuit een regierol met veel autonomie geborgd in een multidisciplinaire omgeving. Dan is deze baan bij ZGT voor jou!


Voor de afdeling psychiatrie zijn wij op zoek naar een Verpleegkundig specialist 


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De dynamische afdeling psychiatrie beschikt over een psychiatrische consultatieve dienst, een polikliniek, een deeltijdbehandeling en een Medisch Psychiatrische Unit (MPU) verdeeld over twee klinische afdelingen. Men beschikt over 24 bedden waarbij de focus ligt op patiënten met somatische co morbiditeit. Daarnaast beschikt de afdeling ouderenpsychiatrie over 13 bedden. In de behandelingen wordt de focus gelegd op de regie zoveel mogelijk bij de patiënt laten liggen. De patiënt krijgt zicht op het verband tussen lichamelijke klachten en psychisch functioneren. Er worden zowel individuele als groepstherapieën geboden.


Je werkt in een multidisciplinair team dat bestaat uit verpleegkundigen, therapeuten, psychiaters, zorgassistenten, het secretariaat en een unithoofd. Daarnaast werk je samen met de interne ZGT afdelingen. De afdeling kenmerkt zich door een professionele werkomgeving waarbij de nadruk ligt op samen en verbinden. Het therapeutische leefklimaat wordt gezamenlijk vormgegeven en daar wordt veel aandacht aan besteed. In deze zelfstandige functie combineer je verschillende rollen. Het accent ligt op de regievoering van de zorgprocessen binnen de afdeling. Dit doe je in nauwe samenwerking met het multidisciplinair team waarvan de psychiater de hoofdbehandelaar is. Je verricht desgewenst consulten op de SEH en op de somatische afdelingen.


Binnen de (poli) kliniek houd je je bezig met intakes, aanvullend onderzoek, farmacotherapie en zorgcoördinatie. Je biedt ondersteuning aan andere disciplines en je zorgt voor kennisoverdracht. Ook verricht je praktijk- of wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van de doorontwikkeling van het zorgbeleid op de afdeling.

Functievereisten

  • Je bent in het bezit van een diploma MANP. Je hebt een brede interesse en beschikt over een klinische blik.
  • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en beschikt over affiniteit met de doelgroep.
  • Je kunt zowel goed in teamverband als individueel werken.
  • Je toont verantwoordelijkheidsgevoel en bent bereid actief deel te nemen aan ontwikkeling binnen het zorgproces.
  • Goed om te weten: je bent beschermd tegen Hepatitis B en je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.

Aanbod

  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 36 uur (100%) gemiddeld per week.
  • FFWG 60 CAO Ziekenhuizen, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 3.558,= (60-0) en maximaal € 5.212,= (60-13) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Aanvullend ontvang je  een arbeidsmarkt toeslag conform inschaling verpleegkundig specialisten psychiatrie FWG 65 CAO GGZ.
  • Een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, tot 57 uur naar keuze te besteden persoonlijke levensfase budget uren per jaar en een zeer actieve personeelsvereniging.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling via allerlei workshops/trainingen.

Bedrijfsprofiel ZGT

Wij zijn ZGT, hét in Twente gewortelde topklinische ziekenhuis in Almelo en Hengelo waar aandacht voor de patiënt en mens centraal staat. Een plek waar wij met plezier werken en waar we duurzaam inzetten op vooruitstrevende verbeteringen in de zorg. ZGT heeft de kennis, kunde en het enthousiasme om de regionale uitdagingen in de gezondheidszorg aan te gaan. Met ruim 3200 gedreven medewerkers en 300 vrijwilligers zetten wij ons in samenwerking met patiënten, naasten en andere zorgaanbieders dag en nacht in voor de beste zorg in Twente. Daar zijn wij onmeunig trots op!


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ZGT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Geerdinksweg 141
7555 DL HENGELO
088 - 7087 878