Dialyseverpleegkundige

Ben jij toe aan een andere stap in jouw verpleegkundige carrière? Wil je echt iets betekenen voor patiënten en werken in een leuk team? Dan is deze vacature wat voor jou! Voor onze afdeling dialyse is ZGT op zoek naar een Dialyseverpleegkundige.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
7-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als dialyse verpleegkundige ben je opgeleid om (hoog) gespecialiseerde zorg te kunnen verlenen aan patiënten die hemodialyse of peritoneaal dialyse ondergaan. De patiënten hebben verschillende achtergronden en leeftijden. Je bent als verpleegkundige verantwoordelijk voor het uitvoeren, initiëren en coördineren van verpleegkundige zorg. Je zet de dialyseapparatuur klaar, sluit de patiënt hierop aan en monitort en begeleidt de patiënt gedurende de behandeling. Dialyseren heeft een grote impact op de levens van patiënten (en hun naasten) met een terminale nierinsufficiëntie of acuut nierfalen. Dialyseren kan van tijdelijke aard zijn, maar ook langdurig noodzakelijk zijn. Vooral bij patiënten die langdurig dialyseren bouw je een intensief en langdurig contact op. Als een niertransplantatie optioneel is, werk je samen naar dit moment toe. Ook zijn er acute situaties waarbij een patiënt met acuut nierfalen zo snel mogelijk met een dialyse moet starten.


Op onze afdeling werk je met de nieuwste technologieën en ontwikkelingen in een multidisciplinair team van o.a. nefrologen, verpleegkundig specialisten, dialyse verpleegkundigen, zorgassistenten, diëtisten, technici, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers en secretaresses. Onze zorgassistenten ondersteunen de verpleegkundigen bij de zorg. Er wordt gewerkt volgens een systeem van E.V.V. –er; Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige. Naast de directe patiëntenzorg is er in ons team ruimte om aan te sluiten bij diverse werkgroepen. De afdeling in Almelo telt 28 dialysestations. Gemiddeld behandelen we daar 115 patiënten per week. Voor hen zijn we 7 dagen per week open, buiten kantoortijden werken we met bereikbaarheidsdiensten. Om deze zorg te bieden werken wij met dag, late en nachtdiensten.

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde opleiding verpleegkunde op hbo-niveau aangevuld met de opleiding tot dialyseverpleegkundige. Recente werkervaring als dialyseverpleegkundige is een vereiste.
  • Je kunt zowel zelfstandig als binnen een team werken, waarbij je reflecteert op je eigen handelen.
  • Je bent flexibel, deskundig en gastvrij. Omdat we werken met bereikbaarheidsdiensten, dien je binnen 30 min op de afdeling te kunnen zijn.
  • Goed om te weten: voorwaarde voor aanstelling is dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Aanbod

  • Een arbeidsovereenkomst is voor onbepaalde tijd voor gemiddeld 24 (66,67%) of 32 (88,89%) uur per week.
  • Jouw salaris is ingedeeld in FWG 55 en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal € 3.115,= (55-0) en maximaal € 4.391,= (55-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, tot 57 uur naar keuze te besteden persoonlijke levensfase budget uren per jaar en een zeer actieve personeelsvereniging.
  • Aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling via allerlei workshops/trainingen.

Bedrijfsprofiel ZGT

Wij zijn ZGT, hét in Twente gewortelde topklinische ziekenhuis waar aandacht voor de patiënt en mens centraal staat. Een plek waar wij met plezier werken en waar we duurzaam inzetten op vooruitstrevende verbeteringen in de zorg. ZGT heeft de kennis, kunde en het enthousiasme om de regionale uitdagingen in de gezondheidszorg aan te gaan. Met ruim 3200 gedreven medewerkers en 300 vrijwilligers zetten wij ons in samenwerking met patiënten, naasten en andere zorgaanbieders dag en nacht in voor de beste zorg in Twente. Daar zijn wij onmeunig trots op!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ZGT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Geerdinksweg 141
7555 DL HENGELO
088 - 7087 878