Financieel adviseur

Het bieden van betrouwbare financiële ondersteuning en advies aan het management. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Waterschap Vechtstromen is op zoek naar een Financieel adviseur.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-9-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
2-10-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Financieel Adviseur ondersteun je het management met gedegen financieel advies, help je ze met het beheersen van de budgetten én bereid je samen de financiële rapportages voor aan de directie. Verbinding is essentieel in jouw rol en zie je terug in het werk waarbij je:


 • Financieel advies geeft aan het management
 • Budget rapportages analyseert en bespreekt met de verantwoordelijken en de business controller
 • Ondersteuning biedt aan het management bij financiële vragen
 • Financiële taken uitvoert samen met je collega’s (bijv. fiscaliteit, (personeels)begroting, verzekeringen en activa).

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast heb jij een scherp analytisch vermogen, goede communicatieve vaardigheden, je werkt goed en graag samen en beschikt over een klantgerichte instelling. Én heb je voor deze vacature:


 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis van BBV(W)
 • Ervaring met overheidsfinanciën
 • Ervaring met het geven van financieel advies
 • Goede kennis van Excel
 • Kennis van AllSolutions (financieel systeem) is een pré
 • Kennis en ervaring met fiscaliteiten is een pré

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als Financieel Adviseur bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

een bruto maandsalaris tussen de € 3.736,- en € 5.092,-;

een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;


 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als Financieel Adviseur kom je te werken in het team Financiën, Juridische Zaken en Inkoop. Je hebt de mogelijkheid om vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en/of Emmen te werken. Binnen het brede team FJI, kom je te werken binnen het cluster Financiën & Control. Hier werken zo'n 15 collega's met toewijding, enthousiasme en met de nodige kennis en ervaring aan beheersen, (bij)sturen van de financiën van het Waterschap.


Jouw toekomstige leidinggevende Linda Claassen zegt hierover: “Je komt in een heel enthousiast team te werken. We zijn collegiaal, houden van ons vak, werken hard en doen het samen! Jij voegt als verbinder tussen financiën en leidinggevenden echt iets toe. Je bent dienstverlenend, kunt snel schakelen en hebt oog voor de noodzakelijke kwaliteit van onze processen...!"

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33