Specialist watersysteem

Ben jij de spil in het beheren van onze stuwen, gemalen en bruggen? En voel jij je verantwoordelijk om deze en andere objecten in optimale staat te houden? Dan is de Woonplaats opzoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-5-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Ben jij die specialist die zorgt voor het goed functioneren van onze stuwen, gemalen, bruggen, watergangen en beschoeiingen? Dit doe je samen met je collega’s binnen het programma watersysteem. Jij vertaalt de ervaringen van onze gebiedsbeheerders naar meerjarige onderhouds- en investeringsplannen. Je zoekt telkens de optimale balans tussen kosten, prestaties en risico’s. Een functie met impact en dat zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • Plannen opstelt voor meerjarig onderhoud van onze watersysteem objecten;
 • opdrachtgever bent voor de jaarlijkse onderhoudscyclus (technische onderzoeken en inspecties);
 • een inhoudelijke sparringpartner bent bij het maken van brede investeringsafwegingen;
 • goed samenwerkt met collega’s van de teams Watersysteem en Techniek en Onderhoud en de assetmanager;
 • het functioneren van de watersysteemobjecten monitort en evalueert;
 • directie voert op kleinere optimalisatieprojecten binnen het watersysteem;
 • in (beheer- en onderhouds)projecten vertegenwoordiger bent namens watersysteembeheer voor objecten, zowel intern als extern;

Functievereisten

Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij een teamspeler, resultaatgericht, pragmatisch en toon je initiatief en daadkracht. Én heb je voor deze vacature:

 • minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van civiele techniek, weg- en waterbouw en/of werktuigbouwkunde;
 • aantoonbare werkervaring in soortgelijke functie/rol; Ben je net afgestudeerd? Geen probleem, we helpen je graag ervaring op te doen binnen onze organisatie en samen te kijken naar ontwikkelmogelijkheden binnen deze functie.
 • deskundigheid van het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van waterstaatswerken;
 • bekendheid met principes van onderhoud en assetmanagement;
 • relevante kennis van wet- en regelgeving op het gebied van waterstaatswerken (ARBO, milieu en certificering);
 • de vaardigheid om met enige afstand naar vraagstukken te kijken;
 • het verbindend vermogen om tegengestelde belangen te overbruggen tussen beheer, onderhoud en projecten;
 • goede communicatieve en adviesvaardigheden, inclusief een vlotte pen.

Aanbod

ertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als specialist civiele techniek bij waterschap Vechtstromen verdien je bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.736,- en € 5.092,- (afhankelijk van opleiding en ervaring);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 die je in een periode van vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.


Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, veilig en voldoende water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als specialist watersysteem kom je te werken in het team Bedrijfsbureau. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het team Bedrijfsbureau werken circa 45 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?

Teamleider Danielle Sikma over het team Bedrijfsbureau: “De prettige collega’s met een veelzijdigheid aan disciplines, de centrale plek in de organisatie en het werken over de teams heen zijn karakteristieke kenmerken voor dit team.”

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33