Adviseur interne communicatie

Waterschap Vechtstromen is op zoek naar een Adviseur interne communicatie. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
1-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Het team communicatie adviseert bestuursleden, directie en collega’s bij het aangaan van het gesprek met de omgeving en voert de regie over de communicatie van Vechtstromen. Als adviseur interne communicatie adviseer je collega’s over communicatievraagstukken op het gebied van informatievoorziening, organisatieontwikkeling & HRM. Het werken binnen onze dynamische, complexe omgeving maakt jouw vak interessant en uitdagend. Daarbij ben je gericht op het aangaan van een stevige verbinding met interne opdrachtgevers en zoek je de samenwerking op binnen de organisatie.


Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • het als een uitdaging ziet om jouw collega’s op een aantrekkelijke manier mee te nemen in en ook het
 • dialoog te voeren over de interne ontwikkelingen;
 • het vanzelfsprekend vindt om je werk aan te vliegen vanuit de visie en strategie van de organisatie;
 • bij communicatieopdrachten stevige verbinding maakt (en laat maken) met de opdrachtgevers;
 • op een verbindende manier in staat bent om in projectteams focus te houden op communicatietaken;
 • uitstekend in staat bent om, samen met je interne communicatie collega, de interne communicatiestrategie uit te voeren.


Daarnaast vervul je een belangrijke rol in de crisisorganisatie tijdens een eventuele calamiteit en bij oefeningen. Ook draai je mee in het piket.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij politiek sensitief, doortastend, proactief, digitaal vaardig en organisatorisch sterk met lef en samenwerkingsgericht. Én heb je voor deze vacature:

 • HBO werk- en denkniveau op het gebied van communicatie;
 • ruime ervaring met interne communicatie;
 • ervaring met verandertrajecten;
 • een antenne voor zaken die politiek bestuurlijke of maatschappelijke gevoeligheid oproepen en kun je daar goed op inspelen;
 • een sterk analytisch vermogen waarmee jij je complexe vraagstukken snel eigen maakt en kunt vertalen    naar effectieve communicatie-instrumenten;
 • de nodige overtuigingskracht waarmee je adviezen en plannen goed voor het voetlicht kan brengen.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als communicatieadviseur bij waterschap Vechtstromen verdien je bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.736,- en € 5.092,- (per 1 juli 2023);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 die je in een periode van vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Jij komt te werken in het team Bestuur & Communicatie vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Hierbij ligt het accent op ons waterschapshuis in Almelo. Bij het team communicatie werken 12 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Je werkt samen met bevlogen en professionele collega’s aan de uitvoering van onze communicatievisie. Met elkaar maken wij Vechtstromen zichtbaarder en communicatiever.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33