Projectleider

Sturing geven aan één of meerdere multidisciplinaire projecten op het gebied van watersysteem, waterketen of bedrijfsvoering. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Waterschap Vechtstromen is op zoek naar een projectleider.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-3-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je kunt worden ingezet op watersysteem, waterketen en bedrijfsvoeringsprojecten. Je combineert de ontwikkelopgaven van het waterschap met de belangen en doelen van andere stakeholders en je creëert breed gedragen oplossingen. Deze uitdaging zie je terug in jouw werk waarbij je:


 • de scope van het project bewaakt en rapporteert over de voortgang van de planning, de budgetten en risico’s en bijstuurt als dit nodig is;
 • boegbeeld bent van jouw projecten en de multidisciplinaire projectteams waarmee je de projecten realiseert;
 • goed in verbinding blijft met de bestuurlijke omgeving;
 • abstracte criteria vertaalt naar een helder programma van eisen;
 • bij knelpunten zorgt voor passende oplossingen, die niet altijd voor de hand liggen;
 • in contact met de omgeving maatschappelijk gedragen oplossingen creëert.

Functievereisten

 • Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij samenwerkingsgericht, heb je overtuigingskracht en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Én heb je voor deze vacature:
 • hbo+ werk- en denkniveau, aangevuld met functiegerichte opleidingen op het gebied van projectmanagement;
 • ruime ervaring als projectleider met het opzetten en uitvoeren van multidisciplinaire projecten in een politiek bestuurlijke omgeving met maatschappelijke gevoeligheid;
 • kennis van en ervaring met omgevings- en risicomanagement in de rol van projectleider;
 • de beschikking over een grote dosis bestuurlijke sensitiviteit, stressbestendigheid en zelfvertrouwen

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou vrijheid en het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als projectleider bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:


 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.635,- en € 5.095;
 • een keuzebudget van 20% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als projectleider kom je te werken bij het team Projecten. In dit team werken circa veertig collega’s en zijn de functies van projectleider onder te verdelen in meerdere niveaus; van de eenvoudige enkelvoudige projecten als nieuwbouw en renovatie van kunstwerken (stuwen, sluizen en rioolgemalen), tot de complexe en multidisciplinaire projecten als renovatie van rioolwaterzuiveringen en gebiedsinrichtingsprocessen. Je gaat projecten leiden in de middelzware categorie. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen.


Jouw toekomstige teamleider Richard Koopman: “Met het team Projecten zijn we voortdurend bezig de toekomst van het waterschap vorm te geven. Hierbij zijn we in contact met alle geledingen van de waterschapsorganisatie en met veel partners en belanghebbenden in de omgeving. De trots op de tastbare resultaten geeft veel energie, mede door de stevige inspanningen die we hiervoor moeten leveren.”

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33