Maintenance Engineer

Heb jij technische kennis en werk jij graag zelfstandig? Voortman Steel Machinery is op zoek naar een Maintenance Engineer!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-3-2020
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Onze afdeling Field Service kent verschillende disciplines: Installation, Commissioning, Service en Maintenance. Verschillende takken van sport met hun eigen expertise. Als Maintenance Engineer zorg je voor het onderhoud van Voortman-machines bij klanten over de hele wereld. Zodat de machine weer in topconditie is en het productieproces van onze klant optimaal verloopt. Hierbij sta je er niet alleen voor: voor vragen kun je altijd contact opnemen met je collega van de binnendienst. Aan het eind van je klus vul je een rapport in en geef je de klant een toelichting.


Als maintenance engineer ben je veel onderweg. Je bezoekt klanten over de hele wereld en komt in aanraking met verschillende culturen. Dit vraagt van je dat je flexibel bent en van veranderingen houdt. Onze opdrachtgevers, die zich overal ter wereld bevinden, zijn zowel kleinere staalbouwers als grote multinationals. Wij zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat: van de transfer en je vliegticket tot aan het hotel en de eventuele huurauto is alles voor je geregeld.


Onze Field Service Engineers zijn allemaal vakmannen in hart en nieren. We werken met verschillende nationaliteiten samen om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Een jonge en dynamische ploeg, waarin iedereen van hard werken houdt. Wij kennen onze machines en bijbehorende onderdelen door en door. Bovendien zijn wij het gezicht van Voortman!


Wat ga je doen?

 • Je zorgt dat elke Voortman-machine in topconditie blijft.
 • Je voert periodieke onderhoudsbeurten uit, zodat de klant zonder problemen door kan met zijn productieproces. Hiervoor beschik je over grondige kennis van onze machines en de bijbehorende, vaak complexe technieken.
 • Met jouw technische kennis zorg je ervoor dat de machines draaien en doen wat de klant verwacht.
 • Je denkt mee met de klant en kijkt hoe we het proces nog verder kunnen verbeteren.
 • Je streeft altijd naar het best mogelijke resultaat.
 • Je zorgt voor een heldere communicatie over de status van je werkzaamheden naar de klant en naar je collega’s.
 • Je werkt alleen of met een klein team. Dat je zelfstandig kunt werken, is dus een vereiste.

Functievereisten

 • Mbo werk- en denkniveau en relevante werkervaring in de richting Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek of vergelijkbaar.
 • Je bent een avonturier die graag wat van de wereld ziet en het geen probleem vindt regelmatig te reizen. De onderhoudsbeurten worden ver van tevoren ingepland, dus je weet exact waar je aan toe bent. Afhankelijk van de grootte van de klus, ben je één tot vijf dagen op locatie. Vaak ben je door de week weg en de weekenden veelal thuis.
 • Je hebt een passie voor techniek en vindt het leuk om zowel mechanisch als elektrisch bezig te zijn.
 • Je bent gedisciplineerd, klantgericht en kunt verschillende situaties goed overzien en inschatten.
 • Vanwege het internationale karakter van de functie is Engels spreken een must, Duits is een pre.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons.


Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten. Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat!


Wij besteden daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ook hechten wij veel waarde aan een goede werk-privé balans. Daarnaast stroomt het ondernemersbloed door onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daaraan kun jij een belangrijke bijdrage leveren met jouw kennis en ervaring! Een mooie uitdaging die veel voldoening geeft wanneer we tegen elkaar kunnen zeggen: “Yes, het is ons weer gelukt!”.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Machinery

Voortman Steel Machinery (onderdeel van Voortman Steel Group) ontwerpt, ontwikkelt en vervaardigt al ruim 45 jaar hoogwaardige CNC gestuurde machines en volledige productielijnen voor de internationale staalbouw en plaatbewerkende industrie. Met internationale dochterondernemingen, verantwoordelijk voor verkoop en service, is Voortman Steel Machinery wereldwijd een erkende leverancier met ruim duizend geïnstalleerde systemen. Door continue focus op innovatie en verbetering is Voortman Steel Machinery al jaren een toonaangevende speler in de markt. Met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar bruisen wij van de energie. Onze ruim 250 medewerkers creëren een dynamische en veeleisende omgeving, waarin innovatieve en creatieve ideeën worden omgezet in hoogwaardige technologische oplossingen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Machinery. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Ozonstraat 1
7463 PK RIJSSEN
0548 - 536 373