Test Engineer Machinebouw

Voortman Steel Group is op zoek naar een Test Engineer Machinebouw. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-7-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Bij Voortman Steel Machinery zijn we iedere dag bezig met de ontwikkeling van nieuwe en bestaande machines. Voordat onze machines de deur uitgaan, op weg naar de klant, worden ze geassembleerd en uitvoerig getest. Jij brengt als Test Engineer leven in de machine en test of de machine ook daadwerkelijk doet wat de klant ervan verwacht. Zonder jouw akkoord gaat de machine de deur niet uit!


Wat ga je doen?

Als Test Engineer werk je aan bestaande machines die je uitvoerig gaat testen voordat ze naar de klant gaan. Jij bent verantwoordelijk voor het testen en afstellen van de machine. Wanneer een machine opgebouwd is, begint voor jou het (I/O) testen en hierbij check je de input en output. Op basis van de klantspecificaties, tekeningen, schema’s en programma’s controleer je de samengebouwde machine, je programmeert alle drives en stelt de juiste parameters in. Je weet welke bewerkingen de klant uit gaat voeren met de machine en voert hiervoor de productietesten uit. Na het testen verwerk jij de resultaten en eventuele issues in een testrapport. De resultaten bespreek je met betrokken collega’s en je helpt bij het oplossen van mechatronische issues. Eventuele verbeteringen in werk- of productieproces signaleer je en bespreek je met leidinggevende. Op het moment dat alle issues zijn opgelost en de machine naar behoren werkt kan deze worden vrijgegeven.


Zoek jij een baan waarin je veel afwisseling en verantwoordelijkheid hebt? Vind je het leuk om te sleutelen, heb je mechanische en elektrotechnische kennis en wil je werken aan de ontwikkeling van machines die wereldwijd geïnstalleerd worden? Solliciteer dan op deze vacature!

 • Opleveren van machines die volledig getest zijn en voldoen aan specificaties;
 • Je treft voorbereidingen voor het testen van de machines, zoals doornemen testprotocol en checklist;
 • Je voert I/O testen volgens plan en proces uit en controleert de input en output;
 • Je voert productietesten uit en verwerkt de resultaten in een rapport;
 • Na het uitvoeren van de testen analyseer je de gegevens, geef je eventuele issues en verbeteringen door en doe je zelf ook verbetervoorstellen;
 • Je helpt bij het oplossen van mechatronische issues.

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde MBO 4 opleiding in de richting Mechatronica, Autotechniek, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Vliegtuigtechniek of vergelijkbaar;
 • Je bent praktisch ingesteld en vindt het leuk om te sleutelen;
 • Je hebt mechanische en elektrotechnische kennis;
 • Kennis van PLC’s, cnc-besturingen en machinebouw is een pré.

Aanbod

 • Een goed salaris tussen €2800 en €3750, gebaseerd op je kennis en ervaring, en maar liefst 40 vakantiedagen;
 • Interne doorgroeimogelijkheden;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Werken met moderne techniek;
 • Veel afwisseling in werkzaamheden wat je uitvoert;
 • Gezellige personeelsactiviteiten.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000