Mechanical Engineer

Voortman Steel Group is op zoek naar een Mechanical Engineer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Het ontwikkelen van nieuwe machines en machinelijnen doen we bij Voortman allemaal in eigen huis. Van eerste concept, tot het versturen van het eindproduct naar onze klanten wereldwijd. Binnen Mechanical Engineering kennen we daarbij twee disciplines, namelijk Research & Development en Product Support. Op basis van jouw kennis en ambities word je ingezet op één van deze disciplines.


Binnen een R&D project werk jij samen met collega’s vanuit verschillende disciplines: mechanical engineers, electrical engineers en software engineers. Jij bent verantwoordelijk voor het mechanische (her)ontwerp machines, componenten en subassemblages. Dit ontwerpproces begint bij een schets en loopt door tot een goed werkend product. Daarbij word je uitgedaagd om, naast de techniek en functionaliteit, ook na te denken over de kostprijs en maakbaarheid. Dit geeft een extra dimensie aan je werk waarbij je veel kennis opdoet over de typen machines die we ontwikkelen.


Ga je aan de slag binnen Product Support dan houd je je bezig met de bestaande machines. De machines die we ontwikkeld hebben moeten steeds geoptimaliseerd worden. Daarbij kun je denken aan nieuwe componenten, het toevoegen van nieuwe functionaliteiten, kostenbesparing etc. Ook wanneer er bij de klant een probleem ontstaat, dat niet kan worden opgelost door onze eigen support of serviceafdeling, dan komt team Product Support in actie. Vanuit jouw mechanische kennis ga je aan de slag met het (her)ontwerpen van de oplossing.


Je taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Vanuit jouw expertise bijdragen aan nieuwe concepten en uitwerkingen of het optimaliseren van bestaande machines;
 • Het mechanische (her)ontwerp van machines, componenten en subassemblages;
 • In het ontwerpproces rekening houden met de kostprijs en de maakbaarheid;
 • Toetsen en controleren of je ontwerp voldoet aan de gestelde specificaties
 • Signaleren van verbeteringen door eigen waarnemingen of door signalen vanuit je collega’s;
 • Deelnemen aan verschillende multidisciplinaire overleggen waarin je een adviserende rol hebt op het gebied van mechanica.

Functievereisten

 • Een afgerond hbo of wo opleiding in de richting Mechanical Engineering, Werktuigbouwkunde, Mechatronica of vergelijkbaar;
 • Relevante ervaring, bij voorkeur opgedaan in de in de machinebouw;
 • Een creatieve, nauwkeurige en kwaliteitsgerichte persoonlijkheid;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

 • Een goed salaris, gebaseerd op je kennis en ervaring, en maar liefst 40 vakantiedagen;
 • Optimale werktijden voor een goede werk-privé balans;
 • Heerlijke lunch in ons restaurant Steely's;
 • Iedere dag gratis vers fruit;
 • Bruisende activiteiten – het hele jaar door;
 • Veel mogelijkheden om door te groeien en te ontwikkelen.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000