Manager engineering

Ben jij gepassioneerd door engineering en heb je een heldere visie op het vakgebied? Heb jij oog voor teamontwikkeling en neem je daarin graag het voortouw? Investeer dan nu in je eigen groei en ga aan de slag als Manager Engineering bij Voortman. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-2-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Wat ga je doen?

Als Manager Engineering krijg jij de kans om een sterk groeiend, getalenteerd team (nu 48 fte) te leiden, verder uit te bouwen, grenzen te verleggen en zodoende bij te dragen aan de ontwikkeling van de meest geavanceerde staalbewerkingsmachines. Dit vraagt om een stevig stuk leiderschap en een grote drive in engineering.


Jij hebt een cruciale rol in het vertalen van onze roadmaps, die afkomstig zijn van verschillende Business Units die elk verantwoordelijk zijn voor een specifiek deel van ons productportfolio. Jouw teams vertalen deze input met het team naar concrete machineontwerpen. Er is een nauwe samenwerking met onze Software Manager waarmee jij afstemt wat de meest effectieve manier is om onze eigen, op maat gemaakte software te integreren.


Je bent in de lead aangaande strategische beslissingen over het team en de verdere ontwikkelingen in bijvoorbeeld de processen. Samen met de Director of Engineering, Head of R&D Projects, Business Unit Managers en de Software Manager stem je de ontwikkelprocessen op elkaar af. Je bent niet alleen een schakel tussen de verschillende stakeholders, maar ook een drijvende kracht achter het bevorderen van technische vooruitgang binnen Voortman. R&D en (new) Product Development zijn nadrukkelijk aanwezig in de functie.


Een mooie uitdaging voor een gedreven technisch manager die samen met ons de toekomst van engineering wil vormen!


Je rapporteert rechtstreeks aan de Director of Engineering.


Belangrijke taken als Manager Engineering:

 • Het verder uitbouwen van de afdeling engineering met jouw visie vertaald naar strategische doelen van Voortman;
 • Bewaken dat overkoepelende processen en systemen binnen afdeling op juiste wijze worden toegepast;
 • Samen met collega managers verantwoordelijk voor een optimale samenwerking tussen mechanisch, elektrisch en software;
 • Tijdig insourcen en of aanhaken van specialismen in samenwerking met hr.

Functievereisten

We zoeken:

 • Een bachelor- of masterdiploma in een relevante technische discipline;
 • Je legt nadruk op het ontwikkelen van het volledige potentieel van onze teamleden, en je streeft ernaar een werkomgeving te creëren waarin zij optimaal kunnen excelleren;
 • Je beschikt over uitgebreide ervaring in engineering, bij voorkeur in de machinebouw of aanverwante sectoren;
 • Met goed ontwikkelde leiderschaps- en communicatievaardigheden ben je in staat effectief te opereren binnen het team en daarbuiten;
 • Je omarmt een proactieve benadering ten aanzien van productontwikkeling en het streven naar voortdurende verbetering.

Aanbod

We bieden:

 • Een goed salaris en maar liefst 40 vakantiedagen;
 • Leaseauto;
 • Flexibele werktijden;
 • Ruime mogelijkheden om jezelf optimaal te ontwikkelen;
 • Werken in een modern Engineering Center;
 • Bruisende activiteiten – het hele jaar door!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

De Voortman Steel Group bestaat uit twee innovatieve en internationaal opererende ondernemingen, actief op verschillende markten. Waar nodig versterken deze elkaar en delen ze marktkennis om het productieproces constant te kunnen verbeteren. Voortman Steel Machinery houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen en produceren van CNC-gestuurde staalbewerkingssystemen. Voortman Steel Construction realiseert staalconstructies met uiteenlopende toepassingen, levert en monteert dak- en wandbeplating en verzorgt de turnkey bouw van bedrijfspanden. Twee divisies met verschillende producten, processen en collega’s. Hierdoor bieden wij een grote diversiteit aan functies en veel ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze organisaties. Daarnaast is er sprake van één grote gemene deler: Voortman is een jonge organisatie met een informele cultuur en een continue focus op groei en innovatie. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rijssen, Overijssel. Maar met ruim 500 collega’s zijn we werkzaam over de hele wereld. Allemaal ervaren wij een organisatie met open communicatie, korte lijnen en een hoge betrokkenheid van directie en collega’s door een hechte multidisciplinaire samenwerking. Op deze manier werken wij elke dag met trots, passie en plezier voor onze klanten en opdrachtgevers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000