Project manager - handling production USA

Voortman is op zoek naar een Project manager - Handling production USA

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-1-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Ben jij ondernemend, heb je affiniteit met techniek en het belangrijkste… Heb je zin in een nieuw avontuur? Dan hebben we bij Voortman een hele leuke uitdaging voor je. Wij zoeken een Project Manager die de productie van onze rollerbanen en dwarstransporten op gaat zetten in de Verenigde Staten, om precies te zijn in Monee, Chicago.


WAT GA JE DOEN?

Als Project Manager ga jij aan de slag met een bijzondere taak: het operationeel maken van de productie voor onze handlingsystemen op onze locatie in Amerika. Dit betekent het onderzoeken van de mogelijkheden, het leiden van het engineeringstraject om handlingsystemen geschikt te maken voor productie in USA, het inrichten van de productiefaciliteiten, het begeleiden van de eerste productiemaanden en het optimaliseren van het proces.


Jouw opdracht start vanuit de productielocatie op onze campus in Rijssen, waar het hele productieproces van de rollerbanen en dwarstransporten al efficiënt is ingericht. In een periode van ongeveer een jaar begeleid je het engineeringsproject en bereid je het productieproces voor handling in Amerika tot in de puntjes voor. Hoe kan het productieproces nóg efficiënter in de USA: wat zijn de risico’s? Hoe richt je de locatie fysiek in? Wat wordt de doorlooptijd? Je maakt een efficiënte procesflow voor het productieproces, bekijkt hoeveel en welke mensen nodig zijn, onderzoekt welke stappen op locatie kunnen worden gedaan en wat uitbesteed moet worden. In deze periode ben je regelmatig in de USA.


Is de onderzoeksfase afgerond en staat de voorbereiding als een huis? Dan is het tijd om het proces op te starten in de USA. Je begeleidt de operatie, stuurt bij waar nodig en onderzoekt welke stappen nodig zijn om het proces verder te optimaliseren. Kortom, jij bent in charge voor het volledig operationele productielocatie in de USA voor het produceren van rollerbanen en dwarstransporten. We verwachten dat je hiervoor ongeveer één tot twee jaar nodig hebt om het onderzoek en de voorbereidingen in Nederland te doen, en ongeveer twee jaar in de USA zult zijn voor de uitvoering.


In het kort: • Je begeleidt en coördineert het engineeringsproject om handlingsystemen geschikt te maken voor productie in USA;
 • Je analyseert het huidige proces en onderzoekt de mogelijkheden van de huidige handling met de materialen en componenten die beschikbaar zijn in de USA;
 • Je brengt de risico’s in kaart, maakt een efficiënte procesflow en stelt een plan op voor de fysieke inrichting van het productieproces;
 • Je bepaalt de samenstelling van het personeel;
 • Je begeleidt de inrichting van de fysieke locatie en de inrichting van het productieproces in het ERP-systeem;
 • Je begeleidt de operatie en voert procesverbeteringen uit.

Functievereisten

 • Een afgeronde hbo / wo-opleiding in een technische richting zoals Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Technische Bedrijfskunde;
 • Enkele jaren ervaring als Project Manager of Production Engineer is een pré;
 • Een avontuurlijke leider die overzicht houdt en planmatig kan werken;
 • Je kunt moeiteloos communiceren in het Engels.

Aanbod

 • Een goed salaris en maar liefst 40 vakantiedagen;
 • Een nieuw, internationaal avontuur met veel vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Bruisende personeelsactiviteiten – het hele jaar door!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000