Area sales manager

Voortman is op zoek naar een Area sales manager.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-12-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Area Sales Manager ben je verantwoordelijk voor het behalen van de verkoopdoelstellingen die je in overleg met de Sales Director opstelt. Die doelstellingen bereik je door te investeren in ijzersterke klantrelaties; zowel het onderhouden van bestaande contacten en het proactief opbouwen van nieuwe relaties. Jij weet als geen ander wat de klant nodig heeft, adviseert hen over technische, logistieke en financiële mogelijkheden. Daarvoor is je markt- en productkennis altijd up to date. Je bent op de hoogte van alle technologische ontwikkelingen en communiceert met collega’s van andere afdelingen over jouw klantdossiers. Heb je geen achtergrond in de techniek of metaalindustrie? Dat leren we je wel. We vinden het belangrijker dat je een leergierige verkoper bent met een dosis lef.


In deze functie ben je onderdeel van een internationaal Salesteam met enorm gedreven collega’s, dat in de komende maanden gaat uitbreiden. Voortman is namelijk flink aan het groeien en daarbij willen we graag toegewijde Sales Managers in alle regio’s. In de Noord-Europese markt hebben we afgelopen jaren een goede reputatie en waardevolle klantrelaties opgebouwd. Aan jou de taak om dit verder uit te bouwen en de kansen die er liggen met beide handen te pakken.


In deze internationale rol ben je regelmatig op pad, ongeveer 60% van de tijd. De overige tijd ben je op kantoor in Rijssen, waar je klanten ontvangt in ons Experience Center en er tijd is te sparren met collega’s van bijvoorbeeld Accountmanagement, Sales Support en Sales Engineering en je markt- en productkennis te verdiepen. En uiteraard voor gezelligheid en een borrel op vrijdagmiddag om het weekend goed te beginnen.


In het kort:


 • Je zoekt naar nieuwe verkoopmogelijkheden en uitbreiding van het klantenbestand en onderhoudt daarnaast de bestaande klantrelaties;
 • Je kent de klantbehoeften en – processen, signaleert kansen en bent op de hoogte van de markttrends op gebied van onder andere technologie, concurrentie en prijs;
 • Je beheert en onderhoudt klantdossiers, waarin je bezoek- en verkoopactiviteiten, salesforecasts en doelstellingen bijhoudt;
 • Je staat in nauw contact met de afdeling Product Management over productontwikkeling op basis van de klantbehoefte en schakelt snel met de Project Manager over jouw klantdossier;
 • Je blijft jezelf ontwikkelen bijvoorbeeld door zelfstudie op het gebied van product, markt en organisatiekennis.

Functievereisten

 • Enkele jaren ervaring in een commerciële functie;
 • Je kunt moeiteloos communiceren in het Engels;
 • Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid en groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Een jager bij wie sales in het bloed zit.

Aanbod

 • Een goed salaris;
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • Iedere dag gratis fruit op kantoor;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Gezellige vrijmibo’s op onze campus;
 • Mogelijkheid om een splinternieuwe fiets te leasen.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000