Application engineer sigmanest

Heb jij interesse in ICT én techniek? Ben je op zoek naar een functie met groeimogelijkheden? Of werk je nu bijvoorbeeld als werkvoorbereider in de metaalbewerking en wil je graag ontwikkelen? Bij Voortman zoeken ze een Application Engineer SigmaNEST. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-12-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Bij Voortman bouwen we machines, ontwikkelen we software en bieden we de allerbeste services. Onze plaatsnijmachines zijn uitgerust met de meest geavanceerde nesting software: SigmaNEST. Deze software zorgt voor een optimaal productieproces van werkvoorbereiding tot eindproduct. Als Application Engineer SigmaNEST ben je het aanspreekpunt voor zowel je collega’s als externe partijen over deze applicatie. Daarbij denk je mee over de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten, doe je verbetervoorstellen en stel je zelfstandig testplannen op.


Software wordt steeds belangrijker, in het dagelijks leven en dus ook bij ons. Voortman investeert volop in de ontwikkeling van software en het creëren van eigen oplossingen. Als Application Engineer SigmaNEST zal je je in de toekomst ook bezighouden met een aantal applicaties die we zelf ontwikkelen als vervanging of ondersteuning van onderdelen van de software van SigmaNEST.


Voortman blijven we innoveren en groeien, en onze mensen ontwikkelen met ons mee. Voor deze functie zoeken we een nauwkeurige, gestructureerde aanpakker die interesse heeft in zowel software als techniek. Als Applicatie Engineer houd je je dagelijks bezig met het verbeteren van een softwareproduct maar doe je dit wel vanuit een productieproces-oriëntatie. Het is daarom fijn als je weet hoe het proces van de klant verloopt.


 • Je signaleert kansen, analyseert ontwikkelingen en komt met verbetervoorstellen voor SigmaNEST;
 • Je helpt de organisatorische processen rondom de applicatie te optimaliseren;
 • Je deelt je kennis door je collega’s te ondersteunen en adviseren;
 • Je denkt mee over het implementeren van de visie op het gebied van nestingssoftware;
 • Je stelt zelfstandig testplannen op, voert deze uit en koppelt de resultaten terug.

Functievereisten

 • Hbo werk- en denkniveau in technische richting (Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Informatica of Technische Bedrijfskunde) of mbo+ werk- en denkniveau en ervaring als werkvoorbereider in de metaalbewerking
 • Affiniteit met (CAD/CAM) software en techniek
 • Communicatief sterk in het Nederlands en Engels
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd en bent analytisch

Aanbod

 • Een goed salaris en maar liefst 40 vakantiedagen
 • Flexibele werktijden
 • Iedere dag gratis fruit
 • Veel mogelijkheden om door te groeien en te ontwikkelen
 • Een leasefiets via ons fietsplan
 • Bruisende activiteiten – het hele jaar door!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000