Software Engineer Robotics

Als Software Engineer Robotics ontwikkel je software voor machines met een robotarm. Voortman heeft een aantal van deze machines die verschillende processen automatiseren, zoals het snijden of lassen van staal. Zij gebruiken hiervoor verschillende merken en typen robots, die ze zo generiek mogelijk proberen aan te sturen. Aan jou de uitdaging om de software hiervoor op een logische manier op te bouwen. De ene dag schrijf je veel code, de volgende dag overleg je mogelijke oplossingen met collega’s. Geen dag is hetzelfde voor jou als Software Engineer C# bij Voortman!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-10-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Onze ambitie is om Robotics in de toekomst verder te ontwikkelen en jij gaat hierin meedenken. Hiervoor werk je veel samen met de andere teams binnen onze softwareafdeling. Samen met Product Management en de Mechanical en Electrical Engineers bedenk je wat de robot allemaal moet kunnen en hoe we dit bereiken. Doordat we onze machines zoveel mogelijk in serie bouwen, kun je veel aandacht besteden aan kwaliteit en standaardisatie. We werken in dezelfde ruimte en weten elkaar snel te vinden bij vragen of voor een kritische blik. Ook buiten ons werk zoeken we elkaar graag op.


 • Dagelijks werk je in C# aan VACAM, ons in-house ontwikkelde softwarepakket voor machine- en systeemautomatisering;
 • De software die jij ontwikkelt in VACAM sluit aan op de software van de robotleverancier; jij bent verantwoordelijk voor de goede samenwerking tussen beide pakketten;
 • Je gaat dagelijks aan de slag met uitdagingen die variëren van het automatisch bepalen van laslijnen tussen onderdelen, het integreren van een collision check of het stroomlijnen van de UX/UI met de wensen van de eindgebruiker;
 • We werken op basis van agile met tweewekelijkse iteraties, waarin we de geplande punten afwerken. Je denkt mee over de invulling van het agile werkproces binnen je team.

Functievereisten

 • Een afgeronde hbo-/wo-opleiding richting (Technische) Informatica of Computer Science;
 • Kennis van WPF en SQL is een pre;
 • Een leergierige en proactieve houding, samen met je collega’s breng je onze software naar een hoger niveau;
 • Iemand die graag in teamverband werkt, door kennis te delen leren we van elkaar!

Aanbod

 • Een goed salaris, gebaseerd op je kennis en ervaring;
 • 40 vakantiedagen;
 • Doorgroeimogelijkheden;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Gezellige personeelsactiviteiten.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000