Inventory management specialist

Ben jij de vastbijter die Voortman Steel Group gaat helpen om meer structuur aan te brengen in hun wereldwijde voorraadbeheer? En wil jij een cruciale rol vervullen in het bepalen van hun voorraadstrategie? Lees dan vooral verder, want ze hebben dé ideale rol voor jou als Inventory Control Specialist.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
30-9-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Inventory Management Specialist is jouw voornaamste taak om overzicht en structuur neer te zetten voor onze voorraden in Nederland en in de USA voor de spare parts.


Je inventariseert de actuele voorraadstanden en weet tot in detail welke onderdelen we waar op voorraad hebben. Om deze kennis over te dragen en inzichten te bieden aan het management, bouw je met behulp van Power Bi en SAP een handig dashboard waarin ten allen tijden de actuele voorraad te vinden is. Op basis van materiaalverbruik, verpakkingseenheden, levertijd en kostprijs bepaal jij voor de materialen een passende voorraadstrategie.


Ook met onze zogenoemde deadstock weet jij wel raad en bedenk je een plan voor hergebruik of afschrijving. Je bent veel met collega’s in overleg om op de hoogte te zijn van planningen en nieuwe machines die eraan zitten te komen.


Je rapporteert in deze functie aan de Manager Inkoop. Je komt te werken in het inkoopteam met 12 collega’s waarin jij dé specialist wordt over de voorraden.


Wat ga je doen?

 • Met jouw expertise en analytische vaardigheden zorg je voor efficiënte planning, coördinatie en optimalisatie van de voorraadbeheersprocessen.
 • Je bouwt tools die bijdragen aan procesverbetering.
 • Je beheerst forecast management en deadstock beheer.
 • Je draagt bij aan het verhogen van de omloopsnelheid van de voorraad.
 • Je voegt waarde toe in de klanttevredenheid door een hogere fullfillment rate.

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde hbo/ wo in de richting  Logistiek & Supply Chain, of een vergelijkbare relevante opleiding.
 • Je vindt het fantastisch om je ergens in vast te bijten en tot in de puntjes uit te zoeken.
 • Je kunt goed overzicht houden en houdt van techniek.
 • Je spreekt Engels en kunt goed schakelen.
 • Je doet je werk kritisch en resultaatgericht.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. Daarnaast bieden we:

 • Een goed salaris en maar liefst 40 vakantiedagen
 • Optimale werktijden voor een goede werk-privé balans
 • Heerlijke lunch in ons restaurant Steely's
 • Iedere dag gratis vers fruit
 • Bruisende activiteiten – het hele jaar door!
 • Veel mogelijkheden om door te groeien en te ontwikkelen

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

De Voortman Steel Group bestaat uit twee innovatieve en internationaal opererende ondernemingen, actief op verschillende markten. Waar nodig versterken deze elkaar en delen ze marktkennis om het productieproces constant te kunnen verbeteren. Voortman Steel Machinery houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen en produceren van CNC-gestuurde staalbewerkingssystemen. Voortman Steel Construction realiseert staalconstructies met uiteenlopende toepassingen, levert en monteert dak- en wandbeplating en verzorgt de turnkey bouw van bedrijfspanden. Twee divisies met verschillende producten, processen en collega’s. Hierdoor bieden wij een grote diversiteit aan functies en veel ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze organisaties. Daarnaast is er sprake van één grote gemene deler: Voortman is een jonge organisatie met een informele cultuur en een continue focus op groei en innovatie. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rijssen, Overijssel. Maar met ruim 500 collega’s zijn we werkzaam over de hele wereld. Allemaal ervaren wij een organisatie met open communicatie, korte lijnen en een hoge betrokkenheid van directie en collega’s door een hechte multidisciplinaire samenwerking. Op deze manier werken wij elke dag met trots, passie en plezier voor onze klanten en opdrachtgevers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000