Senior Software Tester

Bij Voortman Steel Machinery ontwikkelen we innovatieve machines voor de staalverwerkende industrie. Alles ontwikkelen we in eigen huis, waaronder de software die wereldwijd op onze machines draait. Om ervoor te zorgen dat onze software optimaal werkt, zijn wij op zoek naar een Software Tester.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-7-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Senior Software Tester breng jij ons testproces naar een hoger niveau. Je bent verantwoordelijk voor de testmethodieken en de kwaliteit van software testen binnen onze afdeling. Daarbij richt jij je specifiek op de software die op onze machines draait. Dit wordt ontwikkeld in C# maar daarbij maken we ook steeds vaker gebruik van web technologieën. Als Software Tester ga jij meedraaien in verschillende teams. Het niveau van software testen verschilt per team, daarom is het jouw taak om de ontwikkelaars nóg bewuster te maken van het belang van software testen. Naast dat je zelf de software test, ondersteun je ook bij het opstellen van de functionele requirements. Hiervoor ben je sparringpartner van de product owners.


Als Software Tester heb je een uitdagende en diverse baan. Dit komt doordat jij aan uiteenlopende machines werkt, van innovatieve boor- en zaagmachines tot complexe lasrobots. Daarnaast werk je met verschillende software technologieën aan software die lokaal draait, maar ook werk je met web technologie.


Wat ga je doen?

 • Verantwoordelijk voor software testmethodieken en ontwikkelen van nieuwe testmethoden.
 • Onderzoeken en analyseren van nieuwe technologie en methoden die toegepast kunnen worden in het testproces.
 • Op basis van functionele specificaties van machines, zorgdragen dat op systeem- en softwareniveau testen juist ingericht en uitgevoerd worden.
 • Constant verbeteren van ons software test-framework passend binnen kaders van testproces en software architectuur.
 • Je bent sparringpartner voor Product Owners om de functionele requirements op te stellen.
 • Je creëert draagvlak en neemt ontwikkelaars mee in het belang van software testen.

Functievereisten

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring op gebied van software testen.
 • Ervaring met simuleren van machine software.
 • Ervaring met manufacturing industrie is een pré.
 • Je bent in staat draagvlak te creëren binnen ontwikkelteams.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van eenieder van ons.

 • 40 vakantiedagen.
 • Doorgroeimogelijkheden.
 • Opleidingsmogelijkheden.
 • Werken bij een innovatieve organisatie.
 • Werken met nieuwe technologiE.
 • Gezellige personeelsactiviteiten.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

De Voortman Steel Group bestaat uit twee innovatieve en internationaal opererende ondernemingen, actief op verschillende markten. Waar nodig versterken deze elkaar en delen ze marktkennis om het productieproces constant te kunnen verbeteren. Voortman Steel Machinery houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen en produceren van CNC-gestuurde staalbewerkingssystemen. Voortman Steel Construction realiseert staalconstructies met uiteenlopende toepassingen, levert en monteert dak- en wandbeplating en verzorgt de turnkey bouw van bedrijfspanden. Twee divisies met verschillende producten, processen en collega’s. Hierdoor bieden wij een grote diversiteit aan functies en veel ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze organisaties. Daarnaast is er sprake van één grote gemene deler: Voortman is een jonge organisatie met een informele cultuur en een continue focus op groei en innovatie. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rijssen, Overijssel. Maar met ruim 500 collega’s zijn we werkzaam over de hele wereld. Allemaal ervaren wij een organisatie met open communicatie, korte lijnen en een hoge betrokkenheid van directie en collega’s door een hechte multidisciplinaire samenwerking. Op deze manier werken wij elke dag met trots, passie en plezier voor onze klanten en opdrachtgevers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000