Applicatie Support Engineer

Voortman Steel Group is op zoek naar een Applicatie Support Engineer. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-7-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Onze afdeling Customer Service zorgt voor tevreden klanten. Software en applicaties spelen een steeds grotere rol binnen onze oplossingen. Om onze klanten ook op deze gebieden optimaal te kunnen ondersteunen, zoeken we een Applicatie Support Engineer.


In deze functie houd je je bezig met de support van klanten die gebruikmaken van applicaties als DIGI-STEEL, DIGI-WELD, Sigmanest en EVI. Je bespreekt het probleem met de klant en kijkt of je dit samen kunt oplossen. Dit kan bijvoorbeeld als het een bekend probleem is, of je het op kunt lossen met een configuratie of functionele oplossing. Kun je het probleem niet direct oplossen? Dan bepaal je de prioriteit en zorg je voor een goede documentatie in het incident management systeem. Vervolgens draag je het over aan de tweede- of derdelijns support die verder aan de slag gaat met het probleem. Uiteraard blijf jij als aanspreekpunt betrokken en monitor je de status.


Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten bij vragen en problemen rond applicaties.
 • Je registreert de gegevens in het incident management systeem Sales Force.
 • Je weet de urgentie van de problemen in te schatten.
 • Als het een bekend probleem is, adviseer je de klant over een bekende workaround of je zorgt voor een oplossing door bijvoorbeeld parameters of configuratie aan te passen.
 • Je legt het probleem en aanvullende informatie vast in het incident management systeem JIRA voor tweede- en derdelijns support. Je controleert of de informatie compleet is en waar nodig, vraag je de klant om aanvullende informatie.
 • Je werkt nauw samen met andere afdelingen en levert input voor verbeterpunten.

Functievereisten

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. Daarnaast bieden we:

 • Een goed salaris,
 • 40 vakantiedagen.
 • Een veelzijdige functie met een regionaal en internationaal karakter.
 • Opleidingsmogelijkheden.
 • Gezellige personeelsactiviteiten

Aanbod

 • Een afgeronde mbo-opleiding in de richting van IT of de techniek.  Relevante werkervaring in een vergelijkbare functie is ook mooi meegenomen.
 • Je hebt affiniteit met software en applicaties, waaronder algemene kennis van integraties tussen systemen zoals Application Programming Interface (API’s) of bent bereid om deze kennis op te doen.
 • Je bent klantgericht, communicatief, gestructureerd en houdt het overzicht in hectische situaties.
 • Je beheerst de Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Je bent bereid om, indien nodig, af en toe klanten te bezoeken.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000