Projectleider R&D

Voortman Steel Group is op zoek naar een Projectleider R&D. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-7-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Van standalone bewerkingsmachines tot grote complexe machinelijnen voor de staalverwerkende industrie. Bij Voortman Steel Machinery bedenken, ontwikkelen en bouwen we iedere machine zelf! Dat doen we in multidisciplinaire projectteams, waarbij we innovatieve en creatieve ideeën omzetten in sterke technologische oplossingen. Onze organisatie groeit, en daarom zoeken we een Projectleider R&D.


Als Projectleider R&D coördineer en manage je R&D projecten. In eerste instantie ben je betrokken bij productgroep-overstijgende projecten, maar op langere termijn kan je verantwoordelijk worden voor een specifieke productgroep. Je stuurt multidisciplinaire projectteams aan die bestaan uit Mechanical, Electrical en Software Engineers. Zij zijn verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van compleet nieuwe machines en de doorontwikkeling van de bestaande machines. Je begeleidt en stimuleert de teamleden om tot een goed eindresultaat te komen. Waar nodig stuur je het proces bij en initieer en implementeer je procesverbeteringen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor stakeholdermanagement binnen alle fasen van het project. Dat betekent dat je alle betrokken partijen, zowel intern als extern, op de hoogte houdt. Ontstaan er knelpunten tijdens het project? Dan escaleer jij dit richting het management.


Wat ga je doen?

 • Het managen, coördineren en realiseren van R&D projecten binnen gestelde kwaliteit, tijd en budget.
 • Je stuurt het technische team aan en zorgt voor een optimale samenwerking tussen de verschillende disciplines.
 • Je draagt zorg voor de vastlegging van specifieke aandachtspunten, beslissingen en wijzigingen binnen het project.
 • Na de R&D-fase draag je het product over richting de organisatie. Hiervoor betrek je op het juiste moment de juiste stakeholders.
 • Het opzetten, toepassen en beheren van het project management systeem.
 • Verbetervoorstellen initiëren en opnemen in de standaard werkwijze.

Functievereisten

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van eenieder van ons.

 • 40 vakantiedagen.
 • Interne doorgroeimogelijkheden.
 • Opleidingsmogelijkheden.
 • Werken bij een innovatieve organisatie.
 • Veel afwisseling in werkzaamheden wat je uitvoert.
 • Gezellige personeelsactiviteiten.

Aanbod

 • Je hebt een afgerond hbo of wo opleiding in de richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Software Engineering, Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • Je hebt affiniteit met en kennis van mechanica, elektrotechniek en software. Je bent in staat om deze disciplines goed op elkaar af te stemmen.
 • Je hebt kennis van bedrijfsprocessen en -systemen.
 • Je bent ondernemend.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000