Starter Mechanical Engineer

Viro is op zoek naar een Starter Mechanical die onder leiding van een hoofdconstructeur machinebouwprojecten gaat uitwerken. Wil jij werken aan hightech projecten met veel ruimte voor innovatieve en duurzame ideeën? Lees dan verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-4-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Starter Mechanical Engineer werk je onder leiding van een hoofdconstructeur machinebouwprojecten uit. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen je projectteam, geeft vakinhoudelijke aanwijzingen en staat open voor ideeën en suggesties van andere teamleden. Starter zijn bij VIRO betekent werken in een organisatie met volop groeikansen. Doorgroeien naar een specialistische of coördinerende functie is jouw ambitie. De regie ligt bij jou.

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting Werktuigbouwkunde
 • Kennis van 3D CAD software (onder andere AutoCAD, SolidWorks, Inventor)
 • Uitstekende contactuele eigenschappen
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pre.
 • Je bent flexibel met betrekking tot de werkzaamheden, reizen en werktijden
 • Je bent een sterke persoonlijkheid die zowel in een team als zelfstandig uitstekend functioneert

Aanbod

 • Hightech projecten met veel ruimte voor innovatieve en duurzame ideeën
 • Enthousiaste, vakkundige collega’s en een open, prettige sfeer
 • Regie over je eigen carrière via onze VIRO Academy
 • Prima mogelijkheden en faciliteiten om thuis te werken, inclusief thuiswerkvergoeding
 • 35 vakantiedagen
 • Vergoeding voor het woon – werkverkeer
 • Uitstekende pensioenvoorziening bij Nationale Nederlanden
 • Collectieve zorgverzekering via VGZ
 • Onze actieve personeelsvereniging zorgt voor de nodige ontspanning en voor mooie verhalen bij de koffieautomaat

Bedrijfsprofiel VIRO

Toekomstgerichte technologie en techniek Industriële organisaties beter helpen presteren voor een technologisch en technisch houdbare toekomst. Dat is de klantgerichte dienstverlening van VIRO uit ondernemend Hengelo in Twente. In de domeinen productengineering, machinebouw en industriële projecten wil dit internationaal opererende ingenieursbureau excelleren voor klanten in tal van industrieën, branches en sectoren. VIRO is gespecialiseerd in engineering en projectmanagement voor de maakindustrie. Volgens het bedrijf bepaalt de inzet en het gebruik van geavanceerde technologieën en technieken het succes van een industrie, sector of bedrijf. Als vooruitstrevende samenwerkingspartner biedt deze dienstverlener aan klanten zowel technische expertise als extra medewerkerscapaciteit. Zo worden in gezamenlijkheid technieken geïnnoveerd en grenzen technologisch verlegd. En de professionals van de toekomst gecreëerd. Integrale projectoplossingen Industriële organisaties moeten beschikken over de juiste mensen, middelen en kennis. Op basis van flexibiliteit, betrokkenheid en inspiratie helpt VIRO organisaties en bedrijven technologisch en procesmatig beter te presteren. Dat doet het bedrijf door zowel kennis en kunde als capaciteit te bieden en delen. Zo worden klanten ontzorgd en geholpen om beter in het combineren van capaciteit en flexibiliteit met inhoudelijke kennis en ervaring voor meer innovatiekracht. Enerzijds doet VIRO dit door organisaties uit te breiden met een flexibele schil van ingenieurs. Anderzijds door die bedrijven vanuit de kennis- en expertisecentra van VIRO te ondersteunen. Zo worden zowel binnen de dienstverlener zelf als bij klanten op locatie integrale projectoplossingen gerealiseerd. Modulair denken en handelen VIRO heeft de grootst mogelijke aandacht voor de kwaliteit van werkprocessen, zowel intern als bij klanten. De basis voor de werkmethodiek en de aanpak van projecten is het zelf ontwikkelde V-model. Elk project wordt hanteerbaar gemaakt door het op te delen in steeds kleinere subsystemen, modules en componenten. Vervolgens begint de realisatie waarbij het project weer vanaf de basis in elkaar wordt gezet: van componenten naar modules naar systemen. Totdat uiteindelijk het totale, geïntegreerde systeem bij de klant in gebruik wordt genomen. Mensgericht bedrijfscultuur Vijf kernwaarden dragen de toegankelijke en ondernemende bedrijfscultuur van VIRO. Menswaardigheid door aandacht en respect voor de ander. Integriteit door eerlijk en oprecht te handelen. Een sprankelende aanpak door positief, opgewekt, levendig en dynamisch in de werkomgeving te staan. Creativiteit door nieuwe invalshoeken te bedenken en daarmee grenzen te verleggen. En dit op een stijlvolle manier door goede smaak te tonen met oog voor detail, zowel in vorm als op inhoud.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Viro. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Hazenweg 41
7556BM HENGELO
074 - 8504 000