Afstudeerstage publieke sector

Ben jij een ambitieuze student met een passie voor publieke vraagstukken? Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de regelgeving van overheden zodat deze effectiever en begrijpelijker wordt? Dan is deze afstudeerstage bij Vindsubsidies perfect voor jou!!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-12-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Bij Vindsubsidies begrijpen we dat een afstudeerstage niet alleen een cruciale stap is in je academische reis, maar ook een kans om echte verandering teweeg te brengen. Daarom bieden we jou de mogelijkheid om deel te nemen aan een inspirerend onderzoeksavontuur dat past bij jouw interesses en expertise.


Bij aanvang van je afstudeerstage zullen we samen een intrigerende onderzoeksvraag formuleren. Jouw interesses, actuele ontwikkelingen en studierichting vormen de bouwstenen van dit vraagstuk, zodat we een perfecte match creëren. Tijdens je stage zul je je onderdompelen in een diepgaand onderzoek met daadwerkelijke impact.


Wij denken bijvoorbeeld aan:


 • Onderzoek naar het optimaliseren van overheidsregels met het oog op verbeterde uitvoerbaarheid en begrijpelijkheid.
 • Onderzoek naar hoe gemeenten uitgaande subsidies kunnen herstructureren.
 • Onderzoek naar de optimale procesweg voor de inbedding van externe financieringsstromen binnen de organisatie.

Functievereisten

 • Je volgt een relevante HBO- of WO-opleiding, zoals Bestuurskunde, Bestuurswetenschappen, Bedrijfskunde, of Politicologie, European Studies.
 • Je hebt affiniteit met vraagstukken rondom overheidsbeleid, regelgeving en procesoptimalisatie.
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden en bent in staat om diepgaand onderzoek uit te voeren.
 • Je kunt zelfstandig werken, neemt initiatief en hebt een proactieve houding.
 • Uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent bereid om naar ons gezellige kantoor in Venlo te komen (flexibel werken mogelijk

Aanbod

 • Allereerst krijg je natuurlijk een stagevergoeding. Je ontvangt €350 bruto per maand;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot deels thuiswerken;
 • Naast de werkplekken op onze fijne kantoren (Venlo, Maastricht, Nijmegen, Breda, Deventer, Enschede, Utrecht, Amsterdam), kun je ook deels remote werken;
 • Reiskostenvergoeding, of je pakt de trein/fiets/bus/tram met de NS-business card die je van ons krijgt;
 • Een uitdagend afstudeeronderzoek in een inspirerende en informele werkomgeving;
 • Begeleiding en ondersteuning van ervaren, gezellige collega’s.

Bedrijfsprofiel Vindsubsidies

Vindsubsidies is een onafhankelijk adviesbureau dat al ruim 25 jaar een totaalpakket aan diensten en producten aanbiedt op het gebied van subsidies en overheidsfinanciering. Onze platte organisatiestructuur van ongeveer 190 professionals maakt ons wendbaar en in staat om de veranderende wereld bij te benen. Onze branche heeft misschien een stoffig imago, maar Vindsubsidies is dat juist niet! Ons aanpassen aan de veranderende wereld zien wij als iets vanzelfsprekends.


Je komt terecht in Team Publiek Zuid, een klein team met collega’s met diverse achtergronden, die allemaal van variatie in hun werk houden en gedreven zijn om meerwaarde te leveren voor hun klanten. Je hebt bij dit team goede sparringpartners. Je wordt on the job begeleid met een buddy die je helpt om je weg te vinden binnen onze organisatie. Je wordt bij Vindsubsidies onderdeel van een dynamisch en groeiend bedrijf van waaruit projecten worden uitgevoerd binnen verschillende sectoren.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Vindsubsidies. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Hengelosestraat 581-583
7521AG ENSCHEDE
088-202 04 00