Lead mechatronics engineer

Dankzij jouw gezonde dosis technisch leiderschap laat jij als lead mechatronics engineer je collega's excelleren. In multidisciplinaire teams werken jullie aan hightech-producten: van ontwerp tot eindproduct. Want bij VDL ETG T&D ben je betrokken bij de volledige product lifecycle van high precision, vacuüm- en handling equipment. Met jouw kennis van mechanica, elektronica en software motiveer je je collega's om tot nog betere ideeën te komen. En met het breedste aanbod van de grootste projecten is er voor jou altijd voldoende uitdaging.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-11-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Laat zien wat je in huis hebt als lead mechatronics engineer!

Samen met een team van ongeveer 5 engineers ontwerp en realiseer jij hightech systemen of modules voor klanten van VDL. Belangrijke aspecten zijn daarbij uiteraard maakbaarheid, kosten, betrouwbaarheid en technische prestaties. Je werkzaamheden voer je uit op basis van het ontwikkelingsproces PGP (Product Generation Process). Daarbij werk je vanaf klantspecificaties (CRS) en de haalbaarheid en produceerbaarheid van mechatronische componenten, tot aan de vrijgave van het ontwerp voor productie in onze fabrieken. Je beschrijft de systeemontwerpen en -specificaties, genereert concepten en definieert de hightech-modules. Je begeleidt het ontwerp tot en met het technisch valideren van het prototype. En al die werkzaamheden voer je uit op basis van weloverwogen keuzes, gevalideerd door systeemvereisten. Dat doe je niet alleen, maar in multidisciplinaire teams en in samenwerking met de mechatronics (systeem)architecten. In praktische zin ga je aan de slag met het:

 • maken van design en interface keuzes in samenwerking met andere disciplines zoals mechanical development, electronics development en software development
 • monitoren en sturen dat de projecten binnen de overeengekomen specificaties blijven.
 • kiezen van de beste oplossingen voor je projecten, gekeken naar de technische mogelijkheden.
 • stellen van prioriteiten binnen het projectteam en routinematig rapporteren aan de projectmanager.
 • ontwikkelen van hardware- en software-interfaces voor modules.
 • uitvoeren van het integratieproces (TPS/TAR).
 • coachen van je collega engineers door het delen van je kennis en ervaring.

Functievereisten

Heb jij dát in huis waarmee een lead mechatronics engineer het verschil maakt?

Complexe hightech-systemen bedenken, ontwikkelen én realiseren lukt niet zonder een gezonde dosis technisch leiderschap. Dus spreekt het voor zich dat je duidelijk met collega's communiceert. Je geeft richting aan multidisciplinaire projectteams en bewaart het overzicht. Op het vlak van samenkomende mechatronica, elektronica en software ontgaat jou niks. Gezien de inhoud van je werk is het nodig dat je analytisch, nauwkeurig en pragmatisch bent; timemanagement en het stellen van prioriteiten gaan je eenvoudig af. Daarnaast heb je:

 • een bachelor of master in mechatronica of mechanica.
 • tenminste 7 jaar werkervaring als mechatronics engineer
 • ervaring in het coachen van junior en medior mechatronics engineers.
 • ervaring met Rapid prototyping, Servobesturing, Matlab/Simulink of gerelateerde ontwikkelingstools
 • ervaring met 3D-ontwerptools NX of PRO-E en Teamcenter.
 • een uitstekende beheersing van het Engels.

Aanbod

Bij VDL ETG T&D in Eindhoven en Almelo kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden:

Uitdaging in je werk, een hoog niveau van eigen verantwoordelijkheid en volop mogelijkheden jezelf professioneel te ontwikkelen. Mooie beloftes die we graag waarmaken. Bovendien ontvang je:

 • een marktconform salaris.
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen.
 • winstdeling.
 • een goede pensioenregeling.
 • pc-privéplan en fietsplan.
 • volop persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen.
 • een jaarlijks VDL-feest met alle collega’s van VDL Groep.
 • interne doorgroeimogelijkheden.
 • diverse collectiviteitsregelingen.
 • personeelsaanbiedingen.
 • deelname aan sportactiviteiten.

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

VDL ETG T&D, voluit VDL Enabling Technologies Group Technology & Development, is onderdeel van miljardenbedrijf VDL Groep met meer dan 17.000 medewerkers wereldwijd. Vanuit Eindhoven en Almelo ontwikkelen, produceren en assembleren we onder andere hightech-apparatuur voor de halfgeleiderindustrie en thin-film depositions voor zonnecellen, medische apparatuur, wetenschap en industrie. VDL ETG T&D is een dynamische en innoverende organisatie, waar we veel oog hebben voor initiatief van onze medewerkers. We geloven dat de beste ideeën ontstaan wanneer mensen werken aan de projecten waar ze zelf energie van krijgen. Deze projectgebaseerde ontwikkelomgeving is uniek doordat de disciplines mechanica, elektronica, mechatronica en software hier samenkomen. En het combineert ontwikkeling én realisatie.


De afdeling waar je aan de slag gaat als lead mechatronics engineer kenmerkt zich door de open sfeer en toegankelijkheid van collega's. Welwillend en behulpzaam is hoe je jouw toekomstige collega's het best kunt omschrijven. Van vragen stellen wordt iedereen slimmer, dat doen we hier dan ook veelvuldig. En het maakt niet uit of dat aan je directe collega is of aan de CEO, je kunt bij iedereen binnenlopen. Ook wat ontspanning en lekker eten betreft kom je goed terecht. Zo zitten veel engineers in het robot soccer team en wordt er fanatiek aan tafelvoetbal gedaan. En wat dacht je van het lekkere buitenlandse eten dat expats meenemen, of de dagelijkse cake of taart? Er is hier altijd iets te vieren.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VDL. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531