Orderplanner

Heb jij een afgeronde technische of logistieke opleiding en bij voorkeur ervaring binnen de high tech? Ben je stressbestendig en wil je samen met het logistieke team elke week de juiste puzzelstukjes op de goede plek leggen? Dan zoekt VDL jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-11-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

In de functie van orderplanner ben je verantwoordelijk voor het opstellen en onderhouden van een productieplan en het beoordelen van de consequenties van het productieplan op de totale keten welke afgestemd is op het bijbehorende verkoopplan. Door wijzigingen in het verkoopplan dient de planning continu bijgestuurd te worden. Hierbij staat de orderplanner in nauw contact met inkoop en productie zodat de interne en externe capaciteit geoptimaliseerd wordt. Hierdoor is de functie erg dynamisch.


Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Het verzorgen van de integrale planning voor een of meerdere systemen en het monitoren van bijbehorende processen.
 • De bewaking van de totale logistieke voortgang binnen de workflow, zowel intern als bij leveranciers.
 • Het beoordelen en coördineren van de gevolgen voor de supply chain bij gewijzigde verkoopplannen.
 • De orderplanner verzorgt de communicatie over levertijden naar de afdeling customer support.
 • Optimaliseren van de logistieke inrichting van het productpakket.
 • Het regisseren en coördineren van het koop-maak besluit, zodat interne capaciteit geoptimaliseerd wordt.
 • Initiëren van logistieke verbeteracties en deze vertalen naar oplossingen binnen de aanwezige ERP applicatie.

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde MBO opleiding met relevante werkervaring of een HBO opleiding op het gebied van technische bedrijfskunde of logistiek.
 • Affiniteit met productieprocessen
 • Hbo werk- en denkniveau 
 • Je hebt kennis van/ ervaring met Lean Manufacturing
 • Aantoonbare kennis en ervaring van logistieke concepten in ERP systemen.
 • Je bent communicatief vaardig en een teamplayer
 • Je bent analytisch vaardig en werkt nauwkeurig
 • Je hebt een pro-actieve instelling en bent oplossingsgericht.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

Werken bij VDL ETG betekent dat je onderdeel bent van het internationale industriële familiebedrijf VDL, waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Daarnaast zijn er binnen VDL ETG uitstekende arbeidsvoorwaarden en er zijn vele mogelijkheden om door te groeien.

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

Ligt jouw passie bij techniek? Wil jij producten maken die op het randje van het maakbare zijn? En werken met de allernieuwste technieken? Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal. Met een team van ongeveer 1400 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Almelo betekent veel variatie in je werk en samenwerken in een open en informele sfeer. Je krijgt alle kansen om met jouw kwaliteiten bij te dragen aan ons succes door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder een dak maakt VDL ETG een unieke werkgever. #LI-BT.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VDL. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531