Teamleider operationeel inkoop

VDL is op zoek naar een Teamleider operationeel inkoop.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-11-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je maakt deel uit van een energiek en gedreven inkoopteam op de afdeling Parts. Deze afdeling houdt zich met name bezig met het naar volume brengen van het maken van mechanische onderdelen voor de high tech industrie (semiconductor, medisch, lucht- en ruimtevaart, analystisch). Deze onderdelen maken we in de basis in onze eigen fabriek, waarbij we voor dual sourcing en uitbestedingen gebruik maken van onze supply chain om zo aan de klantvraag te voldoen. Hierbij worden zowel de intern gemaakte delen als die van de externe keten toegeleverd aan onze eigen montage afdelingen voor verdere integratie.De teamleider inkoop geeft sturing aan het operationele inkoopteam van 7 personen, waaronder tactisch en operationeel inkoop. Hierbij is het jouw verantwoordelijkheid om alle operationele werkzaamheden met je team in goede banen te leiden, sturend op KPI’s op QLTC-level.


 • Taken en verantwoordelijkheden bij de functie:
 • Sturen en motiveren van de operationele inkoopgroep
 • Werkzaamheden verdelen binnen de afdeling
 • Werving en selectie voor de groep
 • Verantwoording nemen voor operationele performance van de leveranciersketen (QLTC)
 • Leiden whiteboard meeting
 • Monitoren en sturen op KPI’s
 • Order- en databeheer in Baan monitoren
 • Input geven aan en samen met de strategisch inkoop afspraken met leveranciers maken
 • Het aan de hand van data opstellen van leveranciers- en proces verbeterplannen
 • Focus op optimalisatie, standaardisatie van (interne)processen.

Functievereisten

 • Gezien de invulling van de functie zoeken we een kandidaat die beschikt over een HBO-diploma met een logistieke inslag en enige jaren ervaring binnen een realisatie omgeving, bij voorkeur richting inkoop. Daarnaast zoeken we iemand met:
 • Logistiek (commercieel) inzicht, sterke onderhandelaar;
 • Vasthoudend in het bereiken van het optimale resultaat;
 • Sterke teamspeler, effectief communiceren op/met alle niveaus/functies;
 • Goed analytisch vermogen; werkt systematisch en planmatig bij het verzamelen en verwerken van gegevens; onderscheidt hoofd- en bijzaken van een probleem; maakt een helder onderscheid tussen geconstateerde feiten, mogelijke oorzaken en gevolgen;
 • Ervaring in een vergelijkbare functie, met zo mogelijk zelfs kennis van de (internationale) maak industrie;
 • Kennis van ERP systeem en van logistieke processen;
 • Goede beheersing van Nederlandse, Engelse (en liefst Duitse) taal.

Aanbod

Werken bij VDL ETG betekent dat je onderdeel bent van het internationale industriële familiebedrijf VDL, waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Daarnaast zijn er binnen VDL ETG uitstekende arbeidsvoorwaarden en er zijn vele mogelijkheden om door te groeien.

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

Ligt jouw passie bij techniek? Wil jij producten maken die op het randje van het maakbare zijn? En werken met de allernieuwste technieken? Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal. Met een team van ongeveer 1400 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Almelo betekent veel variatie in je werk en samenwerken in een open en informele sfeer. Je krijgt alle kansen om met jouw kwaliteiten bij te dragen aan ons succes door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder een dak maakt VDL ETG een unieke werkgever. Hou je van complexe technische uitdagingen? En ben je pragmatisch en ambitieus? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VDL. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531