Learning & Development Manager

Wil jij jouw passie voor leren en ontwikkeling inzetten binnen een sterk groeiend High Tech (productie)bedrijf? Lees dan snel verder!

Ter uitbreiding van het team zijn ze bij VDL ETG Almelo namelijk op zoek naar een Learning & Development Manager die een flinke uitdaging niet schuwt. Hun mensen zijn cruciaal voor hun succes en daarom staat het ontwikkelen van competenties, vaardigheden en het ondersteunen bij het behalen van hun doelstellingen hoog op de agenda. En wees nu eerlijk, waar ben je als L&D Manager nu meer op je plek dan binnen een organisatie die continu in ontwikkeling is en enorm groeit?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-11-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Jij gaat het verschil maken door het neerzetten en uitrollen van een duidelijke visie op het gebied van L&D. Je vertaalt deze visie naar concrete plannen en zorgt ervoor dat wij een verbeterslag maken inzake opleidings- en ontwikkelmogelijkheden voor zowel de organisatie als de medewerkers. Je bent niet bang om met nieuwe ideeën te komen en out of the box te denken. Jouw visie en de gekozen strategie zorgt ervoor dat wij de verdere groei van onze organisatie kunnen realiseren. Talentontwikkeling is hierin enorm belangrijk en jij zorgt er dan ook voor dat wij onze talenten continu uitdagen. Maar hoe doe je dit dan? Hieronder hebben we een aantal concrete voorbeelden geschetst om dit te verduidelijken:

 • Je ontwikkelt een visie en strategie op het gebied van L&D, dit vertaal je door naar leer- en ontwikkelingsprogramma’s;
 • Je geeft sturing aan programma’s en verbeterprojecten, signaleert kansen en uitdagingen en adviseert bij ontwikkelvraagstukken op organisatieniveau. Je bent dan ook een stevige gesprekspartner voor onze leidinggevenden, HR Business Partners en externe partijen.
 • Je houdt de nieuwste ontwikkelingen in L&D bij en past deze toe om de trainingsprogramma's van onze organisatie voortdurend te verbeteren.
 • Je werkt data gedreven en evalueert de effectiviteit van ons trainingsaanbod continu. Uiteindelijk voer je verbeteringen door waar nodig.
 • Je geeft leiding aan de afdeling L&D (3,5 FTE) en maakt deel uit van het MT HR.

Functievereisten

Wij zijn op zoek naar iemand die als geen ander weet hoe je een visie en strategie uitdraagt op het gebied van L&D. Strategisch opleiden en ontwikkelen is jóuw domein. Daarbij weet je de genoemde strategie ook moeiteloos door te vertalen naar concrete acties. Verder:

 • Heb je minstens vijf jaar ervaring in een brede L&D (advies)functie en het liefst een relevante HBO/WO-opleiding (bijv. HRM, psychologie, bedrijfs- of onderwijskunde).
 • Is ervaring in de High Tech-industrie of een productieomgeving een sterke plus.
 • Ben je analytisch sterk en stel je de juiste prioriteiten in de inzet van tijd en budget. Je bent een verbinder, blinkt uit in samenwerken en staat stevig in je schoenen.
 • Breng je (actuele) kennis mee van verander- en ontwikkelvraagstukken binnen organisaties en heb je bij voorkeur ervaring met talentmanagement, teamontwikkeling en/of leiderschapsontwikkeling.

Aanbod

Werken bij VDL ETG Almelo betekent veel variatie in je werk en samenwerken in een open en informele sfeer. Je krijgt alle kansen om met jouw kwaliteiten bij te dragen aan ons succes door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. Behalve een uitdagende baan en (vinden we zelf) hele gezellige collega’s bieden wij je ook:

 • Een marktconform salaris;
 • Een jaarcontract dat we daarna graag omzetten in vaste aanstelling;
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen! (bij een fulltime dienstverband);
 • Jaarlijkse winstdeling;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Opleidings- en trainingsmogelijkheden via onze VDL-academy;
 • Verschillende personeelsaanbiedingen en collectiviteitsregelingen;
 • Buiten teamuitjes ook twee keer per jaar een gezellige borrel met alle 1.500 collega’s in Almelo;
 • Jaarlijks het grandioze VDL-feest in Eindhoven of een dagje Winter Efteling (met introducé);
 • Een leuke personeelsvereniging met diverse activiteiten en uitjes op hun kalender. 

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

De letters ETG in VDL ETG Almelo staan voor Enabling Technologies Group. Technologie mogelijk maken is ook letterlijk wat we hier doen. Met een team van bijna 1.500 medewerkers ontwikkelen én bouwen we de meest fantastische hightech systemen waarvan vooraf gedacht werd dat het onmogelijk gemaakt kon worden. Machines voor de productie van computerchips. Modules voor de introductie van lasercommunicatie. Medische apparatuur voor de behandeling van kanker: VDL ETG Almelo maakt het mogelijk.


‘Kracht door samenwerking.’ Dat is de basis van VDL Groep, het Eindhovense familiebedrijf waar VDL ETG Almelo onderdeel van is. Het internationale industriële bedrijf van familie Van der Leegte omvat ruim 100 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen en met circa 16.000 medewerkers. De VDL-bedrijven ontwikkelen en produceren heel veel verschillende industriële en innovatieve producten, machines, onderdelen en eindproducten maar werken onderling intensief samen. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VDL. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531