Teamleider Factory Engineering

Denk jij graag mee over hoe je iets moet maken waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is? Werk jij graag met de allernieuwste machines en technieken aan supernauwkeurige producten? Ga dan met ons de uitdaging aan en ga aan het werk bij VDL!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-11-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Teamleider Factory Engineering zorg je, samen met je collega teamleiders, voor een effectief en efficiënt lopend productieproces. De afdeling support de operatie in alle technische/proces gerelateerde vraagstukken (VC/NC analyse, verbetervoorstellen, interne registraties, in/uit besteden, beheer van “stambestand” etc.).Taken en verantwoordelijkheden:


 • Stuurt de dagelijkse bedrijfsvoering aan m.b.t alle Factory Support werkzaamheden, managen, plannen, resources, competenties, en het bewaken van voortgang en opvolging van afspraken.
 • Geeft leiding aan de afdeling Factory Engineering en creëert optimale werkomstandigheden voor de medewerkers. Houdt binding met en motiveert de medewerkers. Promotor en voorbeeld van de kernwaarden van VDL
 • Het voeren van afdeling besprekingen en het houden van functionerings- en beoordelingsgesprekken.
 • Beheer van PLM systeem en data: van TPD tot vastleggen van het productie en kwaliteitsborgingsproces (Production Generation Process).
 • Actief deelnemen aan Operations team om gezamenlijk optimale resultaten te kunnen halen en/of processen te verbeteren.
 • Initiëren en deelnemen aan verbeterprogramma’s/-projecten met betrekking tot de voorbereidende werkzaamheden: in termen van aansturing, productiviteit, efficiency, op functie en proces. Continu verbeteren volgens gestructureerde aanpak: Product Generation Process, maar ook 5S, Lean six Sigma en WCM maken daar deel van uit. Dit in nauwe samenwerking met de afdeling Operations, inkoop en Logistics.
 • Ondersteunt Parts MT bij het opstellen van het investeringsplan met betrekking tot technische innovaties, gerelateerd aan management doelen en concrete NPI projecten.

Functievereisten

 • Je hebt minimaal een afgeronde technische HBO of WO opleiding, bij voorkeur richting werktuigbouwkunde.
 • Enkele jaren relevante werkervaring waaronder als teamleider.
 • Relevante kennis op het gebied van engineering, verspaning, productieprocessen en verbetermanagement.
 • Je bent analytisch sterk, hebt een helikopterview en bent stressbestendig.
 • Communicatief en sociaal vaardig en in staat om te delegeren.
 • Je bent resultaatgericht, hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en een sterke betrokkenheid met een innovatieve inslag.
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

VDL ETG Almelo biedt je een uitdagende functie in een dynamische, high tech omgeving. Je bent onderdeel van een internationaal, industrieel familiebedrijf VDL Groep, waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Er wordt samengewerkt op een professionele manier, in een no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert. Je krijgt voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor deze vacature! Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Als onderdeel van je indiensttreding laten we een screening uitvoeren. Je wordt gescreend op je identiteit, CV, opleiding/diploma, VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en EVOG (Eigen Verklaring Omtrent Gedrag).

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

Ligt jouw passie bij techniek? Wil jij producten maken die op het randje van het maakbare zijn? En werken met de allernieuwste technieken? Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal. Met een team van ongeveer 1300 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Almelo betekent veel variatie in je werk en samenwerken in een open en informele sfeer. Je krijgt alle kansen om met jouw kwaliteiten bij te dragen aan ons succes door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder een dak maakt VDL ETG een unieke werkgever. Hou je van complexe technische uitdagingen? En ben je pragmatisch en ambitieus? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VDL. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531