CNC Frezer (5-ploegen)

Wil jij frezen aan grote, uitdagende producten? Werk jij graag in een 5-ploegendienst of lijkt je dit leuk? Dan is VDL op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-11-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als CNC-Frezer werk je aan verschillende producten. Het gaat daarbij meestal om zeer complexe producten op de grens van de maakbaarheid. In dit geval gaat het om het frezen van grote producten met afmetingen tot 3x3x1meter. Deze worden geproduceerd op grote 5-assige bewerkingscentra met palletwisselsystemen of 5-assige portaalmachines. Als frezer ben je daarbij verantwoordelijk voor de uitvoering van het maakproces.


We hebben bij VDL ETG Almelo geïnvesteerd in 3 grote portaal freesbanken van ongeveer 25 meter lang. Je zult hierin meehelpen in het inrichten en opzetten van deze nieuwe machines en de bijbehorende processen. Op deze machines zit Siemens SL besturing. Op termijn gaan wij dit uitbreiden naar 7 van deze machines.


Je komt in een autonoom team te werken waarbij verschillende disciplines in het team aanwezig zullen zijn (programmeur, vakman, factory engineer, etc), waardoor jouw team de mogelijkheid heeft om zelfsturend te kunnen acteren.


De eerste producten op deze nieuwe machines zullen aluminium producten zijn, welke van 20 ton materiaal teruggebracht worden naar 2 ton aan eindproduct. Deze producten zijn zeer complex en zijn bedoeld voor de semiconductor industrie. Hoogwaardige kwaliteit staat hierbij uiteraard hoog in het vaandel.


Als groot frezer lees je zelfstandig tekeningen en werkinstructies en stel je zelfstandig de machine in. Vervolgens produceer je de producten en voert de nodige in-proces controles uit. In geval van nieuw werk geef je goede terugkoppeling aan de programmeur. In geval van kwaliteitsproblemen doe je een oorzaak analyse en denk je mee in het voorkomen van fouten.

Functievereisten

Omdat het om zeer complexe producten gaat, zijn we op zoek naar mensen die overzicht kunnen houden en die zeer nauwgezet hun werk kunnen uitvoeren. Je hebt dan ook een denkniveau (verkregen door ervaring of opleiding) vergelijkbaar aan minimaal MBO, gevoel voor precisie en passie voor je vak. Andere belangrijke eigenschappen voor de functie zijn:


 • Ervaring als CNC-frezer;
 • Bij voorkeur een afgeronde opleiding richting verspaning;
 • Ervaring met het gebruik van meetgereedschappen;
 • Goed technisch tekening kunnen lezen;
 • In staat zijn gestructureerd en nauwkeurig te werken;
 • Gereedschappen en machines effectief in kunnen zetten;
 • Teamspeler;
 • Gevoel voor kwaliteit;
 • Je bent bereid om in een 5-ploegendienst te werken


Let op: bij aanname wordt er een screening gedaan, waarbij er ook een VOG aangevraagd gaat worden.

Aanbod

Werken bij VDL ETG Almelo betekent werken bij een innovatief, ondernemend bedrijf waar ‘kracht door samenwerking’ centraal staat. We hechten veel waarde aan een collegiale, prettige werksfeer. Naast uitdagend werk en leuke collega`s bieden wij je ook:


 • Salaris tussen de €2600 en €3800 bruto exclusief 30% ploegentoeslag (afhankelijk van leeftijd en ervaring);
 • Een twee-jaarlijkse winstdeling;
 • 28 vakantiedagen
 • Een goede pensioenregeling;
 • PC privé plan + fietsplan;
 • Volop persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen;
 • Een jaarlijks VDL-feest met alle collega’s van VDL Groep;
 • Interne doorgroei mogelijkheden;
 • Diverse collectiviteitsregelingen;
 • Personeelsaanbiedingen;
 • Deelname aan sportactiviteiten.

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

Ligt jouw passie bij techniek? Wil jij producten maken die op het randje van het maakbare zijn? En werken met de allernieuwste technieken? Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal. Met een team van ongeveer 1200 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Almelo betekent veel variatie in je werk en samenwerken in een open en informele sfeer. Je krijgt alle kansen om met jouw kwaliteiten bij te dragen aan ons succes door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie.

De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder een dak maakt VDL ETG een unieke werkgever. Hou je van complexe technische uitdagingen? En ben je pragmatisch en ambitieus? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie! #LI-TP1

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VDL. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531