PLM/CAM Engineer

Ben je een out-of-the-box denker en wil jij graag werken binnen een innovatieve, internationale organisatie? Dan komt VDL graag met je in contact!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

VDL ETG Almelo heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld in de maakindustrie. Niet alleen op het gebied van kennis, vakmanschap en fabrieksuitbreiding, maar ook zeker op het gebied van databeheer. Om deze groei binnen de maakindustrie verder te kunnen doorzetten is het ook van belang dat er binnen het databeheer verdere stappen worden gezet, hier speelt het PLM-platform een belangrijke rol in. Met behulp van de SPOT strategie (Single Point Of Truth) i.c.m. te maken verbindingen tussen meerdere softwarepakketten maakt VDL zich klaar voor de toekomst. Alle teamleden, waar ze zich ook bevinden, hebben toegang tot dezelfde gegevens en tegelijkertijd maakt het gestructureerd samenwerken mogelijk, zowel intern als extern. Hiermee worden mensen, processen en data samengebracht. Daarnaast moet het platform gestructureerd verandermanagement mogelijk maken, het moet wijzigingen binnen de organisatie gecontroleerd doorvoeren en collega’s hiervoor de juiste autorisaties toekennen middels workflows.Binnen de CAD/CAM afdeling speelt PLM (Siemens Teamcenter) een belangrijke rol tijdens het uitvoeren van onze dagelijkse processen. Ons CAD/CAM systeem (Siemens NX), tooldata systeem (TDM) en CAM-programma validatie software pakket (Vericut) zijn met elkaar gesynchroniseerd en communiceren met de data in Teamcenter. Dit betekent dat de CAD/CAM Engineers sterk afhankelijk zijn van een goed functionerend PLM-platform. Om optimaal te kunnen profiteren van de ontwikkelingen binnen elk van deze software pakketten is het noodzakelijk dat er hierbij gedegen en gestructureerde werkmethoden worden opgesteld en doorgevoerd. Daarbij moet je als PLM/CAM Engineer goed de wensen uit de CAD/CAM afdeling, de fabriek en de organisatie kunnen vertalen naar gewenste functionaliteiten binnen de gebruikte softwarepakketten. Je vertegenwoordigt de CAD/CAM afdeling bij zowel interne als ook externe domein-overstijgende commissies rondom PLM- & digitaliserings-onderwerpen. Om deze rol goed te kunnen vertegenwoordigen is het van belang dat je kort aangesloten bent en blijft bij de operationele processen en daarom kan het wenselijk zijn om ook voor enkele uren in de week als CAM-programmeur aan de slag te blijven.


Je hebt geen moeite je ideeën mondeling of schriftelijk te presenteren en je kan deze verbeterplannen ook projectmatig initiëren en coördineren. Tevens bied je ondersteuning bij PLM-gerelateerde storingen, analyseert en lost issues structureel op. Doordat je je verdiept in de materie profileer je jezelf als een specialist in de organisatie, maar ben je tegelijkertijd ook in teamverband aan het werk. Je speelt hierdoor een belangrijke rol in de fundamentele besluiten die worden gemaakt over de (toekomstige) manier van werken op de CAD/CAM afdeling om zo de digitale fabriek van VDL ETG Almelo tot een succes te maken.

Functievereisten

 • Je hebt een technische HBO- of WO-opleiding
 • Accurate, gestructureerde en systematische werkwijze.
 • Kunnen denken in structuren en relaties.
 • Procesmatig sterk en affiniteit met techniek.
 • Proactief, teamplayer en communicatief sterk.
 • Ervaring met PLM en CAD/CAM systemen is een vereiste, ervaring met TDM & ERP systemen is een voordeel (praktische ervaring in overspanning is daarnaast van toegevoegde waarde)
 • Je kan in woord en geschrift goed communiceren in het Nederlands en Engels.

Aanbod

Werken bij VDL ETG Almelo betekent werken bij een innovatief, ondernemend bedrijf waar ‘kracht door samenwerking’ centraal staat. We hechten veel waarde aan een collegiale, prettige werksfeer. Naast uitdagend werk en leuke collega`s bieden wij je ook:

 • een marktconform salaris
 • een jaarlijkse winstdeling
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen
 • een goede pensioenregeling
 • PC privé plan + fietsplan
 • volop persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen
 • een jaarlijks VDL-feest met alle collega’s van VDL Groep
 • interne doorgroei mogelijkheden
 • diverse collectiviteitsregelingen
 • personeelsaanbiedingen
 • deelname aan sportactiviteiten

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

Ligt jouw passie bij techniek? Wil jij producten maken die op het randje van het maakbare zijn? En werken met de allernieuwste technieken? Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal. Met een team van ongeveer 1200 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Almelo betekent veel variatie in je werk en samenwerken in een open en informele sfeer. Je krijgt alle kansen om met jouw kwaliteiten bij te dragen aan ons succes door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder een dak maakt VDL ETG een unieke werkgever. Hou je van complexe technische uitdagingen? En ben je pragmatisch en ambitieus? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VDL. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531