Teamlead Sustainability

Vind je het uitdagend en inspirerend om sturing te geven aan de operatie in een High Tech omgeving? Ben jij een people manager die op alle niveaus kan communiceren en verbeteringen doorvoert? Een persoon die door enthousiasme, drive en kennis in staat is andere te overtuigen van jouw ideeën en neem je de organisatie mee in de ontwikkelingen binnen jouw team? Dan is dit de baan voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Functieomschrijving

De VDL ETG bedrijven hebben gezamenlijk een duurzaamheidsstrategie opgezet, welke bestaat uit de aandachtsgebieden Environment, Social en Governance. Voor de strategie is een praktische invulling gekozen welke past bij het familiebedrijf VDL en de rol van contract manufacturer, maar anderzijds ook voldoet aan de hoge eisen van onze klanten. De uitvoering van deze strategie ligt volledig bij de units en VDL ETG Almelo wil hier grote stappen gaan zetten. Daarbij is het einddoel dat duurzaamheid, net als kwaliteit, een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering. Om dat doel te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar een Teamlead Sustainability.

 • Aangezien het een volledige nieuwe rol is mag je het nieuwe lokale duurzaamheidsprogramma volledig zelf vormgeven met als basis bestaande programma’s (o.a. veiligheid, ARBO, recycling, energie gebruik), nieuwe klant eisen en nieuwe overheidseisen.
 • Voortdurende verbeteringen stimuleren op basis van eigen initiatieven en analyses, best practices en benchmarks. 
 • Opzetten en onderhouden van data verzameling voor het programma.
 • Uitvoering van de technisch benodigde projecten voor CO2 reductie kritisch volgen.
 • Uitvoering overige activiteiten rondom duurzaamheid o.a. management review, CSRD en CDP rapportage richting de VDL groep en compliancy rapportage richting klanten (RBA, REACH, RoHS, Conflict Minerals).
 • Met inkoop opzetten van werkwijzen om ook de keten te betrekken bij onze duurzame ambities.
 • Uitwisseling kennis en ervaring met andere VDL ETG bedrijven, gezamenlijk de duurzaamheidsstrategie bijwerken op basis van nieuwe inzichten.
 • Interpretatie en doorvertaling van nieuwe en opkomende wet- en regelgeving.

Functievereisten

Functie-eisen:

 • Je bent een krachtige en hands-on verandermanager. Je werkt gestructureerd en resultaatgericht. Je bent in staat projectmatig (samen) te werken en durft hierbij de regie in handen te nemen als dit nodig is.
 • Je hebt een bachelor- en/of masterdiploma in de richting van duurzaamheid, technische bedrijfskunde, milieukunde (techniek) of soortgelijk.
 •  Je hebt minimaal 5-7 jaar werkervaring in een soortgelijke rol en/of ervaring binnen een projectmatige omgeving vanuit een leidende rol.
 • Kennis van de wet- en regelgeving en met name op het gebied van energie, klimaat, duurzaamheid en milieu.
 • Je hebt een sterke ondernemersgeest, je weet wat je wilt en wat belangrijk is voor de organisatie.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

Wat bieden wij jou?

Werken bij VDL ETG betekent dat je onderdeel bent van het internationale industriële familiebedrijf VDL, waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Daarnaast zijn er binnen VDL ETG uitstekende arbeidsvoorwaarden en er zijn vele mogelijkheden om door te groeien.

Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor deze vacature!

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

Organisatieomschijving

Ligt jouw passie bij techniek? Wil jij producten maken die op het randje van het maakbare zijn? En werken met de allernieuwste technieken? Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal. Met een team van ongeveer 1200 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Almelo betekent veel variatie in je werk en samenwerken in een open en informele sfeer. Je krijgt alle kansen om met jouw kwaliteiten bij te dragen aan ons succes door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder een dak maakt VDL ETG een unieke werkgever. Hou je van complexe technische uitdagingen? En ben je pragmatisch en ambitieus? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531