Technisch Inkoper

Ben jij een bevlogen technisch inkoper met commerciële affiniteit en goede communicatie skills? Dan is dit jouw droombaan!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Functie informatie

Als technisch inkoper ben je, binnen onze high-tech projecten afdeling, verantwoordelijk voor het inkopen van veelal technisch complexe maakproducten en/of -bewerkingen.Naast het implementeren van structurele verbeteringen en het begeleiden van initiële productie ben je het technish aanspreekpunt tussen de toeleverancier en de eigen organisatie. Je bent eindverantwoordelijk voor jouw portfolio op het gebied van kwaliteit, logistiek, techniek en kostenbeheersing.Je helpt met het ontwikkelen van processen voor complexe prototypes, maar ook voor volumewaardige en beheerste kleinserie productie. Doordat er sprake is van de introductie van veel nieuwe producten wordt er een beroep gedaan op je creativiteit, technisch inzicht, focus, stressbestendigheid en communicatie skills.

Als technisch inkoper maak je deel uit van een energiek en gedreven inkoopteam op de afdeling Projects. Deze afdeling houdt zich met name bezig met het naar volume brengen van montage-projecten, veelal in een internationale omgeving. Alle projecten starten vanuit een proto/pilot fase en zullen middels een vast stramien (Product Generation Process) naar volume worden gebracht.Vanuit de inkoopgroep neem je deel in meerdere multidisciplinaire projectteams. De technisch inkoper is hierbij verantwoordelijk voor:

 • QLTC verantwoordelijk voor inkoop van klant specifieke maakdelen;
 • Onderhandelingen voeren over prijzen en kostprijsreductie mogelijkheden;
 • Monitoren van de voortgang van het inkoopproces;
 • Order- en databeheer in Baan;
 • Input geven aan performance besprekingen van het projectteam;
 • Inrichten van de supply chain per project en indien gewenst uitvoeren van her-allocaties;
 • Onderhoud van leveranciersbestand;
 • Maken van logistieke afspraken met leveranciers;
 • Aanvragen offertes bij leveranciers en deze beoordelen;
 • (mede) Opstellen en verwezenlijken inkoopplan.

Functievereisten

Jouw profiel

We zoeken voor deze functie een kandidaat, met een afgeronde technische opleiding op minimaal HBO niveau (werktuigbouwkunde) en die energie haalt uit commerciële vraagstukken. Daarnaast verwachten we:

 • Enkele jaren werkervaring met het inkopen van technisch hoogwaardige producten en diensten in een vergelijkbare functie;
 • Sterk in het beoordelen van technische tekeningen en de maakbaarheid hiervan ;
 • Sterke teamspeler, effectief communiceren op/met alle niveaus/functies;
 • Commercieel inzicht, sterke onderhandelaar;
 • Vasthoudend in het bereiken van het optimale resultaat;
 • Goed analytisch vermogen; werkt systematisch en planmatig bij het verzamelen en verwerken van gegevens; onderscheidt hoofd- en bijzaken van een probleem; maakt een helder onderscheid tussen geconstateerde feiten, mogelijke oorzaken en gevolgen;
 • Kennis van ERP systeem (voorkeur Baan) en van logistieke processen;
 • Goede beheersing van Nederlandse, Engelse (en liefst Duitse) taal.

Aanbod

Wat bieden wij jou?

Werken bij VDL ETG betekent dat je onderdeel bent van het internationale industriële familiebedrijf VDL, waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Daarnaast zijn er binnen VDL ETG uitstekende arbeidsvoorwaarden en er zijn vele mogelijkheden om door te groeien.

Interesse?

Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor deze vacature!

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

Organisatieomschijving

Ligt jouw passie bij techniek? Wil jij producten maken die op het randje van het maakbare zijn? En werken met de allernieuwste technieken? Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal. Met een team van ongeveer 1200 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Almelo betekent veel variatie in je werk en samenwerken in een open en informele sfeer. Je krijgt alle kansen om met jouw kwaliteiten bij te dragen aan ons succes door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder een dak maakt VDL ETG een unieke werkgever. Hou je van complexe technische uitdagingen? En ben je pragmatisch en ambitieus? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531