Groepsleider logistieke inkoop

Ben jij een bevlogen inkoper met commerciële affiniteit en goede communicatie skills? Dan is dit jouw droombaan!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-5-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Functieomschrijving

Door verdere groei en professionalisering van ons bedrijf zijn wij op zoek naar een groepsleider logistieke inkoop die ons als bedrijf meehelpt onze ambities te realiseren. Je maakt deel uit van een energiek en gedreven inkoopteam op de afdeling projects. Deze afdeling houdt zich met name bezig met het naar volume brengen van montage projecten, veelal in een internationale omgeving. Alle projecten starten vanuit een proto/pilot fase en zullen middels een vast stramien (Product Generation Process) naar volume worden gebracht.De groepsleider logistieke inkoop ondersteunt de inkoopmanager van de afdeling projects waarbij je sturing geeft aan het operationele inkoopteam van 6 personen. Hierbij is het jouw verantwoordelijkheid om alle operationele (dagelijkse) werkzaamheden met je team in goede banen te leiden waarbij de leverbetrouwbaarheid van de supply chain de belangrijkste graadmeter is. Taken en verantwoordelijkheden bij de functie:

 • Sturen en motiveren van de operationele inkoopgroep
 • Verantwoording nemen voor operationele performance van de leveranciersketen
 • Eerste escalatie bij leveringen
 • Leiden whiteboard meeting
 • Order- en databeheer in Baan monitoren
 • Input geven aan en samen met de strategisch- en tactisch inkoop logistieke afspraken met leveranciers maken
 • Het aan de hand van data opstellen van leveranciers- en proces verbeterplannen

Functievereisten

Functie-eisen

Gezien de invulling van de functie zoeken we een kandidaat die beschikt over een HBO-diploma met een logistieke inslag en enige jaren ervaring binnen een realisatie omgeving:

 • Sterke teamspeler, effectief communiceren op/met alle niveaus/functies;
 • Logistiek (commercieel) inzicht, sterke onderhandelaar;
 • Vasthoudend in het bereiken van het optimale resultaat;
 • Goed analytisch vermogen; werkt systematisch en planmatig bij het verzamelen en verwerken van gegevens; onderscheidt hoofd- en bijzaken van een probleem; maakt een helder onderscheid tussen geconstateerde feiten, mogelijke oorzaken en gevolgen;
 • Ervaring in een vergelijkbare functie, met zo mogelijk zelfs kennis van de (internationale) maak industrie;
 • Kennis van ERP systeem en van logistieke processen;
 • Goede beheersing van Nederlandse, Engelse (en liefst Duitse) taal.

Aanbod

Wat bieden wij jou?

Werken bij VDL ETG betekent dat je onderdeel bent van het internationale industriële familiebedrijf VDL, waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Daarnaast zijn er binnen VDL ETG uitstekende arbeidsvoorwaarden en er zijn vele mogelijkheden om door te groeien.

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

Organisatieomschijving

Ligt jouw passie bij techniek? Wil jij producten maken die op het randje van het maakbare zijn? En werken met de allernieuwste technieken? Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren we complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Wij werken o.a. aan de verdere ontwikkeling van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal. Met een team van ongeveer 800 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur. Dat doen we voor internationale klanten in de semiconductor, solar, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG Almelo betekent veel variatie in je werk en samenwerken in een open en informele sfeer. Je krijgt alle kansen om met jouw kwaliteiten bij te dragen aan ons succes door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. De combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder een dak maakt VDL ETG een unieke werkgever. Hou je van complexe technische uitdagingen? En ben je pragmatisch en ambitieus? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531