(Junior) Electrical Mechanical Engineer

Denk jij graag mee over hoe je iets moet maken waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is? Werk jij graag met de allernieuwste machines en technieken aan supernauwkeurige producten? Ga dan met ons de uitdaging aan! Bekijk de vacature van VDL voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-4-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Electrical Mechanical Engineer werk je in een projectmatige omgeving. Je bent voornamelijk bezig met het opzetten en uitwerken van elektromechanische ontwerpen ten behoeve van de high tech machinebouw, vaak in samenspraak met collega engineers of klanten. Vervolgens ben je (eind)verantwoordelijk voor het detail ontwerp (incl. TPD pakket) en zorg je ervoor dat deze volgens het afgesproken tijdsplan beschikbaar zijn en voldoen aan het pakket van eisen. 

 • Specificeren en detailleren van elektromechanische modules en systemen en ondersteuning geven bij afwegingen tussen de mechanische, elektronische, en software competenties
 • Ontwerpen en detailleren van Elektromechanische modules
 • Inhoudelijk begeleiden van specifieke Technology & Development activiteiten bij engineering dienstverleners
 • Documenteren van specificaties, concepten, ontwerpen en analyse resultaten
 • Afstemmen van activiteiten met Technology & Development teams van klanten

Functievereisten

Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding Elektrotechniek, Mechatronica of je bent een werktuigbouwkundige met flinke E-affiniteit. Andere belangrijke kenmerken voor het vervullen van de functie van (Junior) Electrical mechanical Engineer zijn:

 • Bij voorkeur beschik je over ervaring met 3D CAD programma’s zoals NX of solidworks
 • Als persoon ben je ondernemend, doelgericht, creatief en kun je zowel alleen als in teamverband het verschil maken
 • Je vindt het geen probleem om ook met enige regelmaat naar Eindhoven te reizen

Aanbod

 • Je bent onderdeel van het internationale, industriële familiebedrijf VDL Groep waar continuïteit hoog in het vaandel staat.
 • Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met goede doorgroeimogelijkheden

Bedrijfsprofiel VDL Enabling Technologies Group

Word jij graag uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen? Om producten te ontwikkelen op het randje van het maakbare? Dan past VDL ETG T-D perfect bij jou! Met een team van 200 enthousiaste en gedreven collega's ontwikkelen we complexe en innovatieve mechatronische modules en systemen. In je werk lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van hightech apparatuur voor computerchips, het bestrijden van ziekten, het onderzoeken van het heelal en het begrijpen van details in cellen en moleculen. Dat doe je voor verschillende internationale klanten in de halfgeleiderindustrie (semiconductor), analytische, science, solar, led, medische en aerospace industrie. Werken bij VDL ETG T-D betekent veel vrijheid en diversiteit. We bieden je technische uitdagingen op het gebied van engineering en projectmanagement met specialisaties in elektronica, mechatronica, software en fysica. In multidisciplinaire teams werk je samen met de klant, ontwikkeling en productie in binnen- en buitenland. Hierbij krijg je alle kansen om jouw resultaatgerichte aanpak te tonen door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. VDL ETG is een unieke werkgever door de combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder één dak, een informele en open werksfeer en doorgroeimogelijkheden in onze locaties in Eindhoven, Almelo, Trübbach (Zwitserland), Suzhou (China), Singapore en Fremont (USA). Ben jij iemand die van aanpakken houdt? Een techneut in hart en nieren? Word dan onze nieuwe collega!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VDL. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Bornsestraat 345
7601 PB ALMELO
0546 - 540 531