System Engineer – Electrical

Urenco is op zoek naar een System Engineer – Electrical

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-2-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Binnen de afdeling Engineering & Projects (E&P) is de afdeling Design verantwoordelijk voor de bewaking van het ontwerp van de hoofdsystemen (Proces, Automatisering, Plant-IT, Utilities, Elektro en Gebouw). De afdeling Design borgt de kennis van de hoofdsystemen, waar ook de systemen van Stabiele Isotopen een integraal onderdeel van uitmaken. De afdeling Design bestaat uit de teams System Engineering en Technical Documentation.


Het team System Engineering bestaat uit 10 medewerkers op de verschillende vakgebieden Proces, Automatisering, Plant-IT, Utilities, Elektro en Gebouw. Het team System Engineering beoordeelt en accordeert voorgestelde ontwerpen binnen het design traject van Projecten en werkt volgens de kernwoorden “Onafhankelijkheid, ontwerp integriteit, kwaliteit, en veiligheid”. De System Engineers nemen actief deel aan veiligheidsstudies en verschillende ontwerp reviews. Tevens wordt het team ingezet voor kleinere ontwerp voorstellen of plant modificaties waarbij impact, interfaces en risico’s worden beoordeeld. Deze wijzigingen worden vastgelegd en geaccordeerd in Design Changes. Het team kan gezien worden als de kennisbank van de verschillende systemen. Voor het team van System Engineering zijn we op zoek naar een:

                                                                                                                                                    System Engineer – Electrical


Jij bent als System Engineer Electrical verantwoordelijk voor de bewaking van het ontwerp van de elektrische energieverzorging (hoogspanning, laagspanning, backup systemen) en voor de elektrische aandrijving van de ultra centrifuges.  Je beoordeelt hierin voorgestelde ontwerpen tijdens het ontwerptraject van projecten en modificaties binnen de wettelijke kaders en Urenco specifieke specificaties. Je acteert namens de interne klant (Operations en Maintenance) als kennisdrager en zorgt ervoor dat systemen volgens vaste filosofieën en principes worden ontworpen. 


In jouw rol werk je nauw samen binnen de afdeling met de Teamleider System Engineering en de System Engineers van de andere vakgebieden. Jij bent het aanspreekpunt bij complexe technische vraagstukken vanuit de afdeling Operations, Maintenance en Compliance of andere Urenco sites.  Daarnaast onderhoud je contact met Engineers binnen diverse (internationale) afdelingen van de Urenco-Group.


Wat jij gaat doen


 • Je neemt deel aan veiligheidsstudies en verschillende ontwerpreviews;
 • Je draagt zorg voor naleving van geldende normen en voorschriften in de elektrotechnische ontwerpen;
 • Je geeft mede sturing aan keuzes bij modificaties en vervangingen, specifiek van het betreffende systeem;
 • Je bewaakt en beheert de technische normen, voorschriften en kwaliteitseisen van de Urenco specifieke specificaties;
 • Je draagt zorg voor kennisborging van betreffende vakgebied en deelt deze kennis binnen de organisatie;
 • Je bevordert een optimale borging van de as-built documentatie van het Design Archief;
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en technologieën;
 • Je ondersteunt de afdeling Maintenance in een efficiënt en robuust onderhoudsprogramma voor een optimale beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de betreffende systemen.

Functievereisten

 • Een afgeronde Elektrotechnische opleiding ( of vergelijkbaar) op HBO of WO niveau;
 • Kennis van en ervaring met diverse processen en systemen in een industriële organisatie;
 • Ervaring op het gebied van kwaliteit, logistiek, veiligheid, milieu en security;
 • Bereidheid tot het volgen van aanvullende cursussen en trainingen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel taal als geschrift in zowel Nederlands als Engels.


Als je jezelf moet omschrijven, gebruik je deze eigenschappen


 • Je bent in staat om zelfstandig en autonoom te werken en te acteren als een ontwerp autoriteit op het elektrotechnische vakgebied;
 • Je hebt een analytische blik, herkent patronen en trends en kan feiten goed doorzien;
 • Complexe concepten pak je met gemak aan en je creëert eenvoudig nieuwe inzichten;
 • Je bent een echte teamspeler en werkt graag samen met collega’s aan een beter teamresultaat;
 • Je bouwt mee aan een leercultuur en moedigt dit van harte aan.

Aanbod

 • Een uitdagende rol met goede ontwikkeling- en arbeidsmogelijkheden: wij investeren in wat jij nodig hebt;
 • Een uitstekend startsalaris, afhankelijk van kennis en ervaring, tussen de € 5000,- - € 7000,-  bruto;
 • Zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 8% vakantiegeld, 4% middenjaarsuitkering, 3% eindejaarsuitkering, een resultaatafhankelijke uitkering en een bijdrage aan de collectieve zorgverzekering;
 • In 2040 opereren we CO2-neutraal! Zelf ook je steentje bijdragen aan duurzaamheid? Onze energiewerkgroep kan altijd nieuwe ideeën gebruiken;
 • Onze personeelsvereniging staat bekend om zijn leuke uitjes en geweldige feestjes;
 • Ruimte om vrijwilligerswerk te doen;
 • Aandacht voor een KERNgezonde versie van jezelf met diverse activiteiten op het gebied van leefstijl, balans en werkplezier.

Bedrijfsprofiel Urenco Nederland B.V.

Urenco is de spil in een wereldwijd netwerk voor schone energieopwekking. Met ons product, verrijkt uranium, maken kerncentrales CO2-vrije elektriciteit voor 100 miljoen gezinnen, bedrijven en scholen. Urenco heeft zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel staan. Onze mensen krijgen energie van hun werk en geven dat door aan anderen. Zij bepalen het succes van de organisatie. Wij doen er daarom alles aan om een diverse en inclusieve organisatie te zijn, waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. De huidige situatie in de wereld heeft geleid tot ontwikkelingen op de verrijkingsmarkt: kerncentrales zoeken naar leveringszekerheid en dat heeft geleid tot een grote toename in de vraag naar ons verrijkt uranium. Als onderdeel daarvan, zetten we in op capaciteitsuitbreiding, onder meer door twee nieuwe verrijkingshallen in Almelo. En daar kunnen we jouw kennis en ambitie goed bij gebruiken!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Urenco. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Drienemansweg 1
7601 PZ Almelo
0546 - 545 454