Maintenance Technician Mechanical

Wil jij een bijdrage leveren aan de optimale betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onze installaties? Dan zoekt Urenco jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-1-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Maintenance Mechanical (MNT-M ) is binnen de afdeling Maintenance verantwoordelijk voor het effectief en efficiënt in stand houden van alle mechanische systemen en onderdelen. Op deze manier borgen we de functionaliteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de installaties binnen Urenco Nederland en bewaken we de veiligheid en continuïteit van het productieproces. Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een fulltime Maintenance Technician Mechanical.


Een collega aan het woord:  “Elkaar helpen. Dat doen we hier”

Aan het woord is Jeroen Tempert. Al zestien jaar een vaste kracht in het Maintenance-team. Eigenlijk al acht jaar langer, toen hij namens Bouwman bij Urenco werk uitvoerde. 


En het is echt bijzonder werk hier, zegt Jeroen. Een van mijn belangrijkste taken hier, wordt door maar een deel van het team uitgevoerd. En dat geeft het gevoel dat je echt van toegevoegde waarde bent voor het bedrijf. En Urenco zelf, dat is toch een bijzonder bedrijf. Het verrijken van uranium is een uniek en nauwkeurig proces. Ik vind het mooi dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen. 


Als Technician Maintance zorg ik samen met mijn collega’s dat alles mechanisch werkt en blijft werken. Maar eerlijk gezegd vind ik de elektronische kant ook erg leuk. We werken als teams ook nauw samen. Elkaar helpen. Dat doen we hier. Het probleem oplossen, iets beter maken dan het was. Dat is mooi werk. Dat geeft energie.


Verder werk je hier heel zelfstandig. Je plant je eigen werkzaamheden in. En die zijn ook nog eens heel divers. En we zoeken dus een nieuwe collega. Binnen ons team ben ik met 52 jaar bijna de oudste, een vrij jong team dus, met volop ontwikkelingsmogelijkheden. Zelf heb ik werktuigbouwkunde gedaan, maar collega’s met een andere (technische) achtergrond hebben we ook. Ik heb het al 24 jaar onwijs naar mijn zin. Ik deel dit enthousiasme graag met een nieuwe collega!


Wat jij gaat doen

 • Je werkgebied omvat de gebouwgebonden installaties (werktuigbouwkundig). Denk hierbij aan klimaatinstallaties zoals luchtbehandelingskasten, waterbehandeling, verwarming en gebouwbeheersystemen. Alles om het comfort in de gebouwen te waarborgen;
 • Je bereidt werkzaamheden voor en verzorgt de planning en administratieve verwerking in SAP;
 • Je verricht zelfstandig onderhoudswerkzaamheden en begeleidt contractors bij de uitvoering van werkzaamheden;
 • Je signaleert en beargumenteert uit te voeren onderhoud en modificaties;
 • Je ondersteunt bij het opstellen van wijzigingsvoorstellen en voert deze uit door contact te hebben met interne en externe partijen die een ondersteunende en adviserende rol in het onderhoudsproces hebben.

Functievereisten

 • Je hebt een MBO diploma niveau 4, bij voorkeur in de richting Werktuigbouwkunde;
 • Je bent leergierig en bereid om cursussen te volgen onder andere op het gebied van vacuümtechniek, stralingsbescherming en VCA;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal;
 • Affiniteit met elektrotechniek is een pré;
 • Je hebt affiniteit met administratieve processen.

 

Als je jezelf moet omschrijven, gebruik je deze eigenschappen

 • Je kunt adequate informatie verzamelen, uit specificaties of tekeningen;
 • Je kunt zelfstandig oplossingen aan dragen en ‘out of the box’ denken;
 • Je bent initiatiefrijk, pro actief en klantgericht;
 • Je kunt goed in teamverband werken;
 • Je spreekt, leest en schrijft vloeiend Nederlands én communiceert makkelijk op alle niveaus.

Aanbod

 • Een uitdagende rol met goede ontwikkeling- en arbeidsmogelijkheden: wij investeren in wat jij nodig hebt;
 • Een uitstekend startsalaris, afhankelijk van kennis en ervaring, tussen de € 3500,- - € 4600,-  bruto;
 • Zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 8% vakantiegeld, 4% middenjaarsuitkering, 3% eindejaarsuitkering, een resultaatafhankelijke uitkering en een bijdrage aan de collectieve zorgverzekering;
 • In 2040 opereren we CO2-neutraal! Zelf ook je steentje bijdragen aan duurzaamheid? Onze energiewerkgroep kan altijd nieuwe ideeën gebruiken;
 • Onze personeelsvereniging staat bekend om zijn leuke uitjes en geweldige feestjes;
 • Ruimte om vrijwilligerswerk te doen;
 • Aandacht voor een KERNgezonde versie van jezelf met diverse activiteiten op het gebied van leefstijl, balans en werkplezier.

Bedrijfsprofiel Urenco Nederland B.V.

Urenco is de spil in een wereldwijd netwerk voor schone energieopwekking. Met ons product, verrijkt uranium, maken kerncentrales CO2-vrije elektriciteit voor 100 miljoen gezinnen, bedrijven en scholen. Urenco heeft zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel staan. Onze mensen krijgen energie van hun werk en geven dat door aan anderen. Zij bepalen het succes van de organisatie. Wij doen er daarom alles aan om een diverse en inclusieve organisatie te zijn, waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. De huidige situatie in de wereld heeft geleid tot ontwikkelingen op de verrijkingsmarkt: kerncentrales zoeken naar leveringszekerheid en dat heeft geleid tot een grote toename in de vraag naar ons verrijkt uranium. Als onderdeel daarvan, zetten we in op capaciteitsuitbreiding, onder meer door twee nieuwe verrijkingshallen in Almelo. En daar kunnen we jouw kennis en ambitie goed bij gebruiken!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Urenco. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Drienemansweg 1
7601 PZ Almelo
0546 - 545 454