Inventarisator stadsarchief

Gemeente Enschede is op zoek naar een Inventarisator stadsarchief

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-4-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

 • maak jij ieder jaar een archiefbewerkingsplan en draagt zorg voor het behalen van de gestelde resultaten. Doordat je alle archieven en collecties op je duimpje kent, weet jij als geen ander hoe je deze conform alle eisen goed bewaard;
 • help je bij het overdragen van archieven van de gemeentelijke organisaties naar het stadsarchief;
 • stel jij de juiste informatie overzichtelijk beschikbaar voor gemeente Enschede en Losser, zodat iedereen die informatie over de geschiedenis nodig heeft van deze gemeenten in staat is deze snel en goed te gebruiken;
 • draag je zorg voor een systematisch ingedeelde toegang tot een archief (of een in de tijd begrensd deel ervan). Je selecteert, inventariseert en verzorgt materieel van de permanent te bewaren analoge dossiers in het kader van de wettelijke overbrenging conform de Archiefwet.

Functievereisten

Als collega inventarisator stadsarchief kan jij goed organiseren en plannen. Jij heb aandacht voor details en weet deze overzichtelijk te structureren binnen ons stadsarchief. Daarnaast kan je goed samenwerken in teamverband en beschik jij over een gezonde dosis inlevingsvermogen.  Met jouw besluitvaardigheid en vakgerichte kennis weet jij zaken voor elkaar te krijgen en neem je proactief het voortouw waar nodig. Je bent in staat om snel brede kennis van de aanwezige archieven en collecties eigen te maken.


Verder:


 • Beschik je minimaal over MBO werk- en denkniveau. 
 • Heb je een afgeronde vakgerichte opleiding gevold, zoals SOD I en II, diploma VVA of vergelijkbaar.
 • Heb jij meerdere jaren ervaring met het zelfstandig en planmatig inventariseren en beschrijven van archieven.
 • Ben je digitaal vaardig. Kennis van archiefbeheersysteem Atlantis en MS Office-apps is een pré.
 • Heb jij een sterke affiniteit met de geschiedenis van de stad Enschede, de regio Twente en de provincie Overijssel.

Aanbod

 • Een aantrekkelijk bruto maandsalaris in schaal 8, afhankelijk van jouw opleiding of werkervaring tussen €3.014,- en €4.244,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
 • Een veelzijdige functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om op jouw manier bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
 • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen. We geloven in het talent van onze professionals. En in veelzijdigheid, zowel als het gaat om onze mensen en hun persoonlijkheden als om functies, projecten en werkzaamheden. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Lees wat de gemeente Enschede jou nog meer te bieden heeft.


JOUW TEAM

Het team stadsarchief Enschede & Losser bestaat uit zo’n 8 medewerkers en een stadsarchivaris. Ook zijn er zo'n 30 gepensioneerde vrijwilligers die het team ondersteunen en bijvoorbeeld zelfstandig werken aan transcriberen of het digitaliseren van collecties. Team stadsarchief is een gezellig en divers team, meestal te vinden op kamer 61 van het Stadhuis Enschede, maar soms werken we ook in Losser of vanuit huis. Uiteraard doen we dit in overleg, want het teambelang en de continuïteit van de dienstverlening aan de burger staat voorop.  Je collega's hebben opleidingen variërend van LBO- tot Universitair niveau. Er is ruimte voor gezelligheid, een privé gesprek, een goede grap maar ook om geconcentreerd te werken. Er heerst een informele sfeer in het team en de lijntjes zijn erg kort. Je kan met jouw vragen bij iedereen terecht.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!