Tactical Buyer

Thales is op zoek naar een Tactical Buyer


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-10-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je begint de week met een kop koffie met je collega’s om allereerst het weekend te bespreken. Daarna begin je met je werkzaamheden en start je met de inkoopbehoefte die je ontvangt van je directe collega’s van de afdeling Master Planning. Als Tactical buyer ben jij verantwoordelijk om deze aansturing om te zetten naar een inkooporder. Voordat je een aantal aanvragen uit zet bij verschillende leveranciers is er eerst een dagelijks stand-up afdelingsoverleg.


Hier worden dagelijks urgente zaken en KPI’s besproken en wordt er gekeken naar de workload voor de aankomende dagen. Op woensdag heb bijvoorbeeld in de ochtend een leveranciersbezoek gepland staan om lopende zaken en verbeteringen door te spreken. Na de lunch houd je je bezig met administratieve taken; dit kan zijn het opvragen van offertes bij leverancier om een juiste prijs en levertijd te verkrijgen maar dit kan ook in het kader van export control zijn het verkrijgen van de juiste documentatie. Donderdag ochtend besteed je extra tijd aan je ordermanagement, het is belangrijk dat dit goed onder controle is want hiermee waarborg je dat alle orders binnen de gestelde levertijd aanwezig zullen zijn bij Thales.  Er zijn deze week veel offertes binnen gekomen van diverse leveranciers en dit ga je verwerken op de vrijdag. 


Binnen het Tactical buying team kennen we 3 hoofdsegmenten namelijk: General Expense/services, Mechanisch en Elektrische componenten. Na een uitvoerig inwerktraject wordt in samenspraak een passend inkooppakket gemaakt.


De belangrijkste taken zijn:


 • Aanmaken en opvolgen van inkooporders
 • Logistiek afhandelen & opvolgen van non-conformiteit.
 • Vendorrating & risico inkooporders delen met leverancier en valideren
 • Het bijdragen aan obsolescence management als ook het toepassen van de export control regelgeving
 • Het minimaliseren van het risico op vertragingen in leveringen
 • Offerteaanvragen uitzetten en beoordelen

Functievereisten

 • HBO werk en/of denk niveau heeft.
 • Stressbestendig en kan gemakkelijk ad hoc schakelen
 • Communicatief sterk is en zich staande weet te houden in een rol waar de balans gehouden moet worden tussen het behouden van de leveranciers relatie en het voorkomen van vertragingen.
 • In staat is om verbeteringen te herkennen op het gebied van efficiëntie en effectiviteit en het leuk vind om deze zelf op te pakken 
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden heeft in Nederlands en Engels
 • Ervaring heeft met werken met een ERP systeem (Oracle is een pre)

Aanbod

 • Een uitdagende baan in een leuk team binnen onze high-tech, innovatieve werkomgeving. Inclusief alle ruimte voor eigen initiatief en goede ideeën.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen de organisatie, bijvoorbeeld op technisch, commercieel of internationaal vlak.
 • Waardevolle internationale samenwerkingen met collega’s uit 68 landen.
 • Een comfortabele werkplek in een moderne omgeving, met aandacht voor flexibiliteit en de juiste work-life balance.
 • Een goed salaris, passende reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om jaarlijks jouw arbeidsvoorwaarden te personaliseren: je kunt bijvoorbeeld vrije dagen ruilen voor internetkosten, ons fietsenplan, bedrijfsfitness en verhuiskosten. 
 • 40 vakantiedagen per jaar. Ja, echt.

Bedrijfsprofiel Thales Nederland

Over het team

De afdeling Tactical Buying is onderdeel van het Supply Chain Team en verantwoordelijk voor het inkopen en op tijd verkrijgen van de goederen. De afdeling Tactical Buying bestaat uit een team van 16 FTE met een grote diversiteit qua leeftijd, ervaring, kennis en kunde. In dit team staat de samenwerking centraal.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Thales. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 49
7554 PA Hengelo
074 - 2488 111