Teamlead Technical Support

Als Teamlead Technical Support ben je verantwoordelijk voor de ondersteunende technische disciplines PLM, PDM en CAD. Je zorgt ervoor dat deze disciplines optimaal functioneren en dat ze de technische projecten van Tecnotion ondersteunen. Je rapporteert aan de Manager Process Development.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

  • Product Lifecycle Management: Je bent het eerste aanspreekpunt voor de OEM-fabrieken voor vrijgegeven producten. Je beoordeelt ingebrachte verbeter- en wijzigingsvoorstellen op noodzaak, haalbaarheid en impact. Je optimaliseert het wijzigingsproces en zorgt ervoor dat de master data in ERP/PDM up-to-date is. Je bent projectleider van non-technical projecten.
  • Technical Product Data Management: Je bent verantwoordelijk voor het beheer van het archief en documentstructuur. Je traint de organisatie op deze vlakken. Je ontwikkelt een visie op documentbeheer, interface, integriteit en efficiency. Je leidt en bewaakt de voortgang van software implementatieprojecten.
  • CAD en Support: Je zorgt ervoor dat er voldoende capaciteit beschikbaar is voor technische projecten. Je stuurt een team van ongeveer 5-7 engineers aan. Je houdt functionerings- en beoordelingsgesprekken. Je bewaakt de voortgang en prioriteitstelling van werkzaamheden. Je houdt periodiek werkoverleg. Je adviseert over personele aangelegenheden en arbeidsvoorwaarden. Je bewaakt resources en voortgang op de aandachtsgebieden PLM, CAD, PDM, Support. Je borgt bedrijfsprocessen door het beschrijven van (techniek OEM) processen in ISO procedures. Je zorgt voor opleiding van de engineers.

Functievereisten

  • HBO/WO Technische Bedrijfskunde;
  • Ervaring in een technische omgeving;
  • Kennis van PLM, CAD en PDM;
  • Leidinggevende ervaring;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Proactief en resultaatgericht.

Aanbod

Mogelijkheden om jouw persoonlijke groei en ambities waar te maken op basis van een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling. Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden o.b.v. CAO Metalektro, waaronder 27 verlofdagen en 13 roostervrije dagen, 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag.

Bedrijfsprofiel Tecnotion B.V.

Tecnotion ontwikkelt en produceert lineaire en torque motoren welke wereldwijd worden ingebouwd in industriële toepassingen. Al bijna 30 jaar worden onze motoren gebruikt voor semiconductors, werktuigmachines, robotica en automatisering, wetenschap en display toepassingen.

Met 425 collega’s wereldwijd, waarvan ruim 250 op ons hoofdkantoor in Almelo, hebben wij unieke kennis in huis en bedienen wij het complete proces, van productontwikkeling tot serieproductie. Tecnotion is de meest vooraanstaande leverancier van zowel catalogus als klant specifieke motoren met wereldwijde verkoopkantoren en eigen productie locaties in Nederland en China.

Tecnotion is een dynamisch bedrijf waar je in een enthousiast team een belangrijke bijdrage gaat leveren om onze groeiambitie waar te maken

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Tecnotion. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Twentepoort West 15
7609RD ALMELO
0546 - 536 300