Stage of Afstuderen

Ben jij een ambitieuze HBO student met een studie in de richting van Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde (BTB) of Commercieel Technisch Bedrijfskunde (BK5)? Kun je in systemen en processen denken en wil je je verder ontwikkelen bij een ambitieuze bouwer? Wil jij als volwaardig lid een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van Systabo of bij één van de andere VolkerWessels bedrijven? Dan heeft Systabo een passende uitdagingen voor je. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-11-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je kunt bij ons stage lopen maar ook afstuderen. We hebben 2 onderzoeksopdrachten open staan. 


Onderzoek: Parametrisch ontwerpen en AI in de bouw

Tijdens deze onderzoekstage doe je onderzoek naar parametrisch ontwerpen en artificial intelligence in de bouw. Je onderzoek richt zich op:


  • de toepassingen van AI die nu al in de bouw worden toegepast;
  • de partijen die zich hiermee bezig houden;
  • de verwachte kansen;
  • de bedreigingen.


Onderzoek: Luchtdichtheid in de bouw

Tijdens deze onderzoeksstage doe je onderzoek naar de luchtdichtheid in de bouw. In je onderzoek richt je je op:


  • waarom luchtdicht bouwen;
  • wat zijn de huidige eisen vanuit bouwbesluit en duurzaamheid labels?
  • wat zijn de al bekende eisen en de toekomstig te verwachten eisen?
  • analyse luchtdichtheid op gerealiseerde projecten;
  • onderzoek de invloed van materialen in onze projecten op de luchtdichtheid door gesprekken aan te gaan met fabrikanten en onderaannemers;
  • onderzoek de invloed van detaillering in onze projecten op de luchtdichtheid.


Zie je een interessant onderwerp? Neem dan contact met ons op. Heb je zelf een interessant onderwerp of zie je een mogelijkheid in één van de stages? Je kunt bij ons op alle onderwerpen afstuderen.


Stage Bouwkostendeskundige

Ben jij goed met cijfers? Weet jij bouwkosten en risico’s goed in te schatten en/of wil jij je verder ontwikkelen hierin?


De bouwkostendeskundige is als interne adviseur binnen Systabo betrokken bij het tot stand komen van een bouwwerk. Van een bouwkostendeskundige wordt gevraagd een inschatting te maken van de bouwkosten in alle fasen van het bouwproces. In toenemende mate is er behoefte aan de vroegtijdige inzet van een bouwkostendeskundige, met name in de initiatieffase. De rol van een bouwkostendeskundige is die van een sparringpartner voor de planvoorbereiding, directie, architect/adviseur en de projectteams. Van de bouwkostendeskundige wordt gevraagd om processen en oplossingen te analyseren, risico’s in te schatten en ramingen te maken voor een kostenplaatje en procesadviezen.


Stage werkvoorbereiding

De werkvoorbereider van de toekomst kan nu al aan het werk!

Bij Systabo kan je direct aan het werk en in je eigen tempo groeien in de verantwoordelijke rol als de werkvoorbereider van morgen. Systabo heeft als BIM koploper met een strak georganiseerd bouwproces behoefte aan goede werkvoorbereiders: zij zijn immers de belangrijkste schakel in het bouwproces.


Als rechterhand van de projectleider en uitvoerder ben je van begin tot eind intensief betrokken bij het bouwproject. De overgang tussen het BIM-model naar een betrouwbaar en beheersbaar plan in de praktijk wordt door jou begeleid in een prettig samenwerkend team. De spil in het projectteam zijn vraagt goede communicatieve vaardigheden gecombineerd met een brede bouwkennis in zowel de techniekrichting als ook de proceskant.


Stage BIM specialist

Ben jij dol op werken met – en visualiseren van 3D modellen?

Als BIM modelleur werk je aan de grootste projecten van Nederland, in nauw contact met je team bestaande uit in ieder geval een projectleider en werkvoorbereider. Systabo heeft als BIM koploper met een strak georganiseerd bouwproces altijd behoefte aan gemotiveerde BIM specialisten die het virtueel bouwen in de vingers hebben.


Als (beginnend) BIM coördinator werk je met de nieuwste software en help je de communicatie te verzorgen rondom het opzetten van het BIM model samen met onze co-makers. Je bent van begin tot eind intensief betrokken bij het bouwproject waarbij je veel kennis op kan doen over BIM, techniek en bouwprocessen.


Stage bij Systabo

Tijdens je stage maak je onderdeel uit van ons team. Dat betekent dat je een werkplek krijgt op ons kantoor in Enschede, dat je mee mag naar de bouw en dat je kan genieten van ons maandelijks gebak. Daarnaast zorgen we ook voor goede begeleiding. We leren je graag van alles maar vinden zelfstandigheid ook belangrijk.


Je hebt tijdens je stage één aanspreekpunt.  Maar kom je ergens niet uit? Dan is iedereen bereid om je te helpen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Systabo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Marssteden 200
7500 DE Enschede
+31 (0)53 435 88 14