Docent Duits

Stichting Carmel College is op zoek naar een Docent Duits.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-6-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

‘Aus, bei, mit, nach…’ Soms is het even ploeteren met die rijtjes van de naamvallen. De Duitse taal en spelling kunnen een uitdaging zijn, maar met jouw slimme ezelsbruggetjes maak je het onze leerlingen een stuk makkelijker. Door jouw passie voor het land en de cultuur weet jij hen te enthousiasmeren voor de taal van onze oosterburen.


Jij past jouw lessen Duits uitstekend aan op het niveau van zowel de onder- als bovenbouwleerlingen. Met gevarieerde lees- en spreekoefeningen motiveer je de leerlingen en help je hen om de taal goed te beheersen. Zie jij jezelf in deze aanpak? En wil je deel uitmaken van een team met enthousiaste eerste- en tweedegraads collega’s? Bewirb dich jetzt!

Functievereisten

  • Je krijgt energie van lesgeven en bent didactisch en pedagogisch onderlegd;
  • Je bent (bijna) in het bezit van een 2e graads bevoegdheid Duits;
  • Je hebt aantoonbare kennis en affiniteit met het vak Duits en het lesgeven binnen het VO, specifiek de mavo-leerlingen;
  • Je motiveert en begeleidt de leerlingen om hun doelen te behalen;
  • Je weet bij uitstek de plek in de regio te gebruiken bij jouw praktijkgerichte aanpak van het vak Duits voor onze leerlingen. 

Aanbod

Wij bieden een baan van 0,6 fte tot maximaal 1,0 fte. Je krijgt in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd van 1 augustus 2024 voor de duur van 12 maanden. Gaat het goed en beschikken we over voldoende formatieve ruimte, dan zetten we het contract om naar een vaste aanstelling. Je ontvangt een passend salaris vanuit de CAO VO; Schaal LB, maximaal 5.030,- euro bruto per maand bij een volledige baan.


Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 


  • We investeren graag in jouw ontwikkeling.
  • Je komt te werken op een school met een positieve en collegiale werksfeer.

Bedrijfsprofiel Stichting Carmelcollege

Bonhoeffer College is een interconfessionele scholengemeenschap die alle onderwijsvormen aanbiedt. De school is gevestigd op vijf locaties in Enschede. Hierdoor zijn kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor elke leerling én medewerker gewaarborgd. Onze naamgever Dietrich Bonhoeffer zei: “Je bent pas mens als je er voor een ander bent”. Dat is bij uitstek van toepassing op onze kijk op leerlingen en hun plek in de wereld.  


Ontwikkel jezelf bij het Bonhoeffer College


Leren van elkaar vinden we belangrijk binnen het Bonhoeffer College. Met jouw kennis en ideeën kun je collega’s inspireren, maar jij kunt natuurlijk ook leren van je collega’s! Dit kan binnen je eigen sectie of team, de collega’s op locatie maar ook met collega’s van andere locaties. Omdat we samen alle vormen van voortgezet onderwijs aanbieden, beschikken we over veel expertise. Om kennisuitwisseling te stimuleren organiseren we centrale studiedagen op al onze schoollocaties. Hier werk je met collega’s samen aan actuele thema’s en speerpunten van de locatie. Ook werken we schoolbreed met diverse intervisiegroepen, bijvoorbeeld voor starters. Collega’s van de verschillende locaties werken daarnaast samen in diverse werkgroepen die zich bijvoorbeeld richten op vak inhoud. Kortom: Bij het Bonhoeffer zijn er genoeg mogelijkheden om samen te werken, te leren van collega’s en kennis te delen met andere docenten!


Wil jij werken op een school waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en te groeien? Wij bieden je graag die kans! 


Onze locatie Geessinkweg is een school met bijna 440 leerlingen. Wij bieden een volledige vmbo-t (mavo), vmbo-gt en vakhavo aan. Ook kunnen leerlingen met een vmbo-kader/mavo advies van de basisschool op deze locatie instromen in een vmbo-kt brugklas. Het onderwijs op onze school wordt verzorgd volgens het concept ‘Leren door te doen’. Bij ons gaat de leerling ontdekken, ontwerpen en ondernemen. Ze leren via theorie en de praktijk. Binnen school en ook daar buiten. Door, naast de verplichte theorievakken, veel aandacht te besteden aan o.a. loopbaanoriëntatie en projecten op gebieden als sport en bèta ontdekt de leerling drie dingen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Daarbij vertrouwen we op elkaar, maar leren we de leerling ook te vertrouwen op zichzelf.


Opleiden gaat op het Bonhoeffer College verder dan het behalen van een diploma. De vorming van een eigen identiteit, zorgen voor elkaar en een visie op het leven vinden wij net zo belangrijk. Wij willen bereiken dat onze leerlingen zich kritisch en actief bezighouden met de waarden en normen in het leven, dat ze zich ontwikkelen tot mondige wereldburgers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Stichting Carmel College. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555