Medewerker leerlingenbureau

Ben jij een actieve, betrokken medewerker leerlingenbureau? Beleef jij plezier aan het werken met leerlingen? Wil jij de rechterhand zijn van onze docenten en leerlingencoördinatoren? Ga dan aan het werk bij Carmel.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
30-11-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als medewerker leerlingenbureau verzorg je de aanwezigheidsregistratie van de leerlingen. Je hebt hierbij het eerste contact met ouders. Je hebt een belangrijke rol in het signaleren, monitoren en analyseren van aanwezigheidsdata. Het leerlingenbureau vangt leerlingen op die uitvallen tijdens de reguliere lessen. Je werkt nauw samen met de mentoren en de leerlingencoördinatoren en neemt deel aan het schoolaanwezigheidsteam (SAT).

Functievereisten

Je beschikt minimaal over een afgeronde mbo-opleiding en bij voorkeur heb je ervaring met de doelgroep. Daarnaast ben je ICT-vaardig en in staat om je vlot in te werken in SomToday (leerlingenadministratiesysteem). Je beschikt over ruime kennis van Excel.


We zoeken een proactieve, energieke, flexibel ingestelde collega met oog voor leerlingen en een natuurlijk overwicht op leerlingen. Goed kunnen samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Je communiceert uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Je werkt nauwkeurig, bent duidelijk en stressbestendig.  Je ziet er niet tegenop om leerlingen aan te spreken.  Met inlevingsvermogen voor onze leerlingen ben je assertief en sta je stevig in je schoenen.

Aanbod

Je komt te werken in een enthousiast team, dat hard werkt aan de onderwijskwaliteit. Maatwerk staat centraal in ons onderwijs. Het team is constant op zoek naar verbeteringen en stelt daarbij de leerling centraal. Het team staat bovendien open voor veranderingen en onderwijsvernieuwingen. Het team werkt met behulp van ICT-rijk onderwijs aan maatwerk en is in staat steeds flexibeler om te gaan met ons onderwijs dat ruimte biedt aan verschillen. Hierbij maken we gebruik van maatwerk binnen het curriculum.


Wij bieden met ingang van 8 januari 2024 een tijdelijke baan van 0,6 tot 0,8 fte. Conform de CAO VO ontvang je een salaris van maximaal € 3.110 bruto per maand bij een volledige baan (schaal 5).


Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, uitstekende pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering.


Pius X College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Bedrijfsprofiel Stichting Carmelcollege

Het Pius X College en Scholengemeenschap Canisius vormen een katholieke onderwijsinstelling met vier locaties in Almelo, Tubbergen en Rijssen, die een breed onderwijsaanbod verzorgen aan ongeveer 2600 leerlingen. Pius en Canisius zijn hechte leer- en leefomgevingen met een eigen identiteit en geven actief vorm aan hun verbondenheid met leerlingen, medewerkers en de omgeving. Beide scholen hebben een sterk regionale functie en zijn nauw verbonden met de streek Twente en de inwoners van deze streek.


Het Pius X College locatie Rijssen is een kleinschalige mavo en onderbouw havo/vwo school. Je komt te werken in een enthousiast team, dat hard werkt aan de onderwijskwaliteit. Maatwerk staat centraal in ons onderwijs. Het team is constant op zoek naar verbeteringen en stelt daarbij de leerling centraal. Het team staat bovendien open voor veranderingen en onderwijsvernieuwingen. Binnen de school heerst een goede sfeer. Onze slogan is “Het gaat om jou!” Met plezier naar school gaan zorgt ervoor dat er ruimte is om te leren. Het welbevinden van elke leerling staat daarom bij ons hoog in het vaandel en we werken elke dag om het maximale uit onze leerlingen te halen. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Carmel. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555