Docent taalklas

Heb jij altijd al interesse gehad in NT2? Ben jij nieuwsgierig naar andere culturen? Vind jij het fijn om in een heel klein team te werken en pak jij jouw autonomie? Misschien is Stichting Carmel College dan op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-5-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In schooljaar 2018-2019 heeft TCC de start gemaakt met het verzorgen van onderwijs aan statushouders in de VO leeftijd. We creƫren optimale kansen voor de Taalklasleerlingen waarbij ze zich veilig voelen en kansen krijgen om zich te ontplooien op hun eigen niveau. Ze vergroten binnen de Taalklas de kennis van de Nederlandse taal en doen ook kennis op over de Nederlandse cultuur en andere culturen. Daarnaast is het onderzoeken van de doorstoommogelijkheden/kansen vergroten van PO, VO (van onder- naar bovenbouw), MBO/HBO en/of Arbeid een van onze doelstellingen.


Jij gaat samen met een klein team de lessen verzorgen aan de leerlingen van de Taalklas en begeleidt ze in hun ontwikkeling. Dat zal niet alleen de Nederlandse taal zijn maar ook wiskunde, biologie en andere vakken.

Functievereisten

Je beschikt over een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of hebt een afgeronde PABO opleiding. We zijn op zoek naar een collega met affiniteit voor NT2 en verschillende culturen. Je bent een flexibele duizendpoot die snel kan schakelen wanneer de situatie wijzigt. Je hebt een groot empathisch vermogen en kunt je goed verplaatsen in de ander zonder daarbij de Nederlandse Cultuur uit het oog te verliezen. Daarnaast ben je een netwerker, zoek je makkelijk contact met onze partners (Po-Vo-Arbeid).

Aanbod

Wij bieden een baan van 0,6 fte tot maximaal 0,8 fte. Het gaat om een tijdelijke functie ter vervanging van zwangerschapsverlof. Voor bepaalde tijd van 1 september 2023 voor de duur van ruim 5 maanden. Je ontvangt een passend salaris vanuit de CAO VO; Schaal LB, maximaal 4.573,- euro bruto per maand bij een volledige baan.


Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 

  • We investeren graag in jouw ontwikkeling.
  • Je komt te werken op een school met een positieve en collegiale werksfeer.

Bedrijfsprofiel Stichting Carmelcollege

Het Twents Carmel College is een brede scholengemeenschap voor PrO, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Het onderwijs aan ongeveer 4450 leerlingen wordt gegeven op 6 locaties in Oldenzaal, Losser en Denekamp. Er werken in totaal 570 medewerkers.


We werken in vaste teams die ieder de thuisbasis vormen voor ongeveer 25 personeelsleden en 250 leerlingen. Onze kernwaarden zijn: keuzevrijheid, brede vorming, professionele leercultuur, betrokkenheid en band met de omgeving.


De locatie Potskampstraat kent een breed en uitnodigend aanbod voor de leerjaren 2 tot en met 4. Zo biedt de locatie alle leerwegen aan. Leerlingen uit de bbl en de kbl kiezen uit de profielen: PIE, BWI, M&T, HBR, E&O, Z&W en Groen. De leerlingen uit de gl en de gtl volgen allemaal een profielvak. De locatie heeft het excellentie profiel voor maatwerk.


Het onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel bestaat uit 120 medewerkers, die het onderwijs verzorgen voor ruim 910 leerlingen. De locatie heeft sterke banden met bedrijfsleven, instellingen en organisaties.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Stichting Carmel College. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555